Roviniete.ro

Ultimele 24 de ore in tara – Accidente rutiere, evenimente in trafic, actiuni ale politiei rutiere

Postat de: admin pe 2 Decembrie 2010 16:28

Eveniment rutiere in judetul Hunedoara

A pus in pericol circulatia pe drumurile publice:

In data de 30.11.2010, in jurul orei 13:50, a fost depistat in trafic IOAN L., de 38 de ani, din Hateg, in timp ce conducea un autoturism pe str. Aleea Centralei din Hateg, iar in urma testarii cu aparatul alcoolscop s-a constatat ca acesta avea o concentratie alcoolica de 1,20 mg/l alcool pur in aerul expirat. In urma verificarilor efectuate in bazele de date ale politiei a rezultat faptul ca barbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele persoanei in cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru comiterea infractiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana fara a poseda permis de conducere, si conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avand o imbibatie alcoolica peste limita legala”, acesta fiind cercetat in stare de libertate.

Accidente de circulatie in judetul Buzau

- In ziua de 30 noiembrie a.c., pe DJ 202C, in localitatea Puiesti s-a produs un accident de circulatie soldat cu ranirea unei persoane. Din primele cercetari efectuate de politisti, a rezultat ca un autoturism condus de un ramnicean de 56 de ani a acrosat un minor in varsta de 4 ani care, lasat nesupravegheat, s-a angajat in traversarea drumului judetean prin loc nepermis. Minorul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. In cauza s-a intocmit dosar penal, iar politistii rutieri continua cercetarile.

- Marti dupa-amiaza, la ora 17.30, s-a produs un accident de circulatie pe strada C. Brancoveanu din Rm. Sarat. Din cercetarile efectuate de politistii rutieri la fata locului, a rezultat ca un autoturism condus de un tanar de 26 de ani, din comuna Slobozia Bradului, judetul Vrancea, a acrosat un ramnicean in varsta de 24 de ani, care se angajase in traversarea strazii pe trecerea pentru pietoni, marcata si semnalizata corespunzator. Victima a fost transportata la Spitalul Municipal Rm. Sarat, insa nu a ramas internata. In cauza s-a intocmit dosar penal, iar politistii rutieri continua cercetarile.

- In dimineata zilei de 1 decembrie a.c., la ora 05.45, s-a produs un accident de circulatie in municipiul Buzau. Din cercetarile efectuate de politistii rutieri la fata locului, a rezultat ca un autoturism condus pe Bulevardul Stadionului de un buzoian de 60 ani a accidentat o femeie in varsta de 48 de ani, care se angajase in traversarea strazii pe trecerea pentru pietoni semnalizata prin indicator si marcaj rutier. Victima a fost internata la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. In cauza s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de politisti din cadrul Serviciului Rutier.

- In dimineata zilei de 1 decembrie a.c., la ora 08.15, a fost sesizata producerea unui accident de circulatie pe DN 2B, pe raza comunei Galbinasi, in afara localitatii. Din cercetarile efectuate de politisti la fata locului a rezultat ca, in timp ce conducea o autoutilitara dinspre Buzau catre Braila, un barbat in varsta de 41 de ani din Buftea, judetul Ilfov nu a adaptat viteza la conditiile meteo-rutiere (vant puternic si polei pe carosabil) si a pierdut controlul asupra directiei, autoutilitara rasturnandu-se in sant. Accidentul s-a soldat cu ranirea unui pasager in varsta de 62 de ani, insa leziunile suferite nu au necesitat internarea. In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului Rutier.

- Miercuri, la ora 08.38, a fost sesizata producerea unui accident de circulatie pe DN2 E85, pe raza comunei Costesti, in afara localitatii. Din cercetarile efectuate de politisti la fata locului, a rezultat ca un bucurestean de 36 de ani, aflat la volanul unui autoturism ce se deplasa catre Buzau, s-a angajat in depasirea unei autoutilitare prin partea dreapta, iar cand a ajuns in dreptul cabinei a derapat, lovind partea dreapta a autovehiculului depasit. Autoutilitara a acrosat un autoturism care circula din sens opus, din accident rezultand ranirea unei femei in varsta de 35 de ani, pasagera in autoturism, care a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului Rutier.

- Miercuri, la ora 12.56, a fost sesizata producerea unui accident pe DN2 E85, pe raza comunei Mihailesti, in afara localitatii. Din cercetarile efectuate de politistii rutieri la fata locului a rezultat ca, in timp ce conducea un autoturism dinspre Buzau catre Bucuresti, un buzoian de 63 de ani nu a adaptat viteza la conditiile meteo-rutiere (lapovita si carosabil acoperit cu polei) si a pierdut controlul asupra directiei. Masina a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o autoutilitara condusa de un barbat de 34 de ani, din Buzau, si cu un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor si semiremorca, ce era condus de un sucevean de 34 de ani. Accidentul s-a soldat cu ranirea a trei pasageri din autoturism – o tanara de 28 de ani, o femeie de 55 de ani si un tanar de 24 de ani. In cauza s-a intocmit dosar penal, politistii din cadrul Serviciului Rutier continuand cercetarile.

- In seara zilei de 1 decembrie a.c., in jurul orei 19.00, in timp ce conducea un autoturism pe  DJ 203, in afara localitatii Valea Ramnicului, un barbat de 54 de ani, din Rm. Sarat, nu a adaptat viteza la conditiile de drum (carosabil acoperit cu polei) si a pierdut controlul asupra directiei. Masina a parasit partea carosabila si s-a lovit frontal de un copac, din accident rezultand ranirea a patru pasageri, cu varste cuprinse intre 42 si 49 de ani, care au fost transportati la Spitalul Municipal Rm. Sarat. In cauza s-a intocmit dosar penal, politistii rutieri continuand cercetarile.

- In dimineata zilei de 2 decembrie a.c., la ora 06.35, pe DN2 E85, in afara localitatii Cioranca s-a produs un accident grav de circulatie, din cercetarile efectuate de politistii rutieri la fata locului rezultand drept cauza principala imprudenta in conducere. Un autoturism condus catre Buzau de un barbat in varsta de 53 de ani, din comuna Movila Banului, a intrat in partea din spate a semiremorcii tractata de un autotractor ce era condus in aceeasi directie de un bucurestean in varsta de 29 de ani, din accident rezultand decesul conducatorului autoturismului si a trei pasageri din aceeasi masina – un tanar de 21 de ani, un barbat de 46 de ani si o femeie de 45 de ani . In cauza s-a intocmit dosar penal, iar politistii din cadrul Serviciului Rutier continua cercetarile.

Accidete rutiere in Arges

Accident rutier grav pe Str. 1 Decembrie 1918 din municipiul Pitesti

In ziua de 01.12 a.c., in jurul orelor 18.00, pe Str. 1 Decembrie 1918 din municipiul Pitesti, G. I. de 37 ani din Pitesti, in timp ce conducea un autoturism de productie interna, a accidentat grav pe P. E. de 75 de ani din orasul Baile Olanesti, judet Valcea, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si probabil fara sa se asigure. Conducatorul auto nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cercetarile au fost efectuate de catre politisti din cadrul Biroului Rutier Municipal Pitesti.

Accident rutier in comuna Slobozia, in urma caruia o persoana a fost ranita usor

In ziua de 01.12 a.c., in jurul orelor 16.00, pe Str. Constantin Brancoveanu din comuna Slobozia, B.M. de 38 ani din comuna Mozaceni, in timp ce conducea un autoturism de productie interna, nu a acordat prioritate de trecere lui B.I. de 39 ani din comuna Slobozia, care se deplasa pe bicicleta, conducatorul auto nerespectand semnificatia indicatorului „Stop”. Din accident a rezultat vatamarea corporala usoara a lui B.I. Fiind testat cu aparatul etilotest, B.M. prezenta o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cercetarea la fata locului a fost efectuata de politisti din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Costesti.

Accidente grave in judetul Harghita

Accident mortal pe DN 13/A – O persoana a decedat, una a suferit vatamari corporale grave si altele doua au fost ranite usor

In data de 01.12.2010 la ora 04:20, F.H. de 23 de ani, din comuna Corund, in timp ce conducea un autovehicul pe drumul national 13/A catre localitatea Lupeni, in zona kilometrului 65+600 de metri, nu a adaptat viteza intr-o curba la dreapta fara vizibilitate, semnalizata corespunzator prin indicator si marcaje rutiere, a pierdut controlul asupra directiei de depasare si s-a rasturnat in afara partii carosabile, pe partea stanga dupa directia sa de deplasare. Din accident au rezultat decesul conducatorului auto, vatamarea corporala grava lui M.D. de 27 de ani si ranirea usoara a lui A.Z. de 28 de ani si a lui G.L. de 24 de ani, toti pasageri in acelasi autoturism.

Neadaptarea vitezei, cauza producerii a doua accidente, fiecare cu pagube de cate 9.000 de lei

Viteza excesiva i-a dus in sant pe doi conducatori auto, pe DN 13/A intre Vlahita si Miercurea-Ciuc, dar si pe DNE 578 intre Ciceu si resedinta judetului

In data de 01.12.2010 la ora 13:40, F.L. de 61 de ani, din municipiul Bucuresti, in timp ce conducea un autoturism pe drumul national 13/A, dinspre orasul Vlahita catre municipiul Miercurea-Ciuc, nu a redus viteza de deplasare pe un carosabil umed si intr-o curba din zona kilometrului 116+950 de metri, derapat si parasind partea carosabila, s-a oprit in santul de pe partea stanga a drumului, dupa directia sa de mers. Din accident a rezultat ranirea pasagerei din partea dreapta-fata, B.L. de 58 de ani, din municipiul Bucuresti, iar pagubele materiale au fost evaluate la aproximativ 9.000 de lei.

In aceeasi zi, la ora 19:05, S.Z. de 29 de ani, din comuna Siculeni, in timp ce conducea un autoturism pe drumul european 578, dinspre localitatea sa de domiciliu catre Miercurea-Ciuc, nu a redus viteza de deplasare pe un carosabil acoperit cu gheata si intr-o curba din zona kilometrului 82+700 de metri a derapat si parasind partea carosabila, a intrat in santul din partea dreapta a drumului, dupa directia sa de mers, apoi s-a rasturnat pe camp. Din accident a rezultat ranirea conducatorului auto, iar pagubele materiale au fost evaluate ca si in cazul anterior, la suma de aproximativ 9.000 de lei.

In ambele situatii conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, iar rezultatele au indicat ca nici unul dintre ei nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Accidente rutiere si actiuni in trafic in judetul Tulcea

Accidente rutiere

I. Gheorghe de 32 ani, din Macin, in timp ce conducea autoturismul marca Renault pe DN22D din directia Cerna – Macin, la intrarea intr-o curba la stanga a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in afara partii carosabile. Conducatorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 1,19 mg/l vapor de alcool pur in aerul expirat. In cauza s-a intocmit dosar penal.

C. Nicolae de 40 ani, din Tulcea, in timp ce conducea auto marca Dacia Logan pe str. Isaccei din mun. Tulcea, a accidentat usor pe A. Nicolae de 27 ani, din Slava Cercheza, care traversa strada prin loc nemarcat. Victima a ramas internata la Spitalul Judetean Tulcea sub supraveghere. Conducatorul auto poseda permis de conducere corespunzator categorie si nu se afla sub influenta bauturior alcoolice.

D. Aurelia de 21 ani, din Macin, in timp ce conducea autoturismul marca Seat pe str 1 Decembrie din orasul Macin, din cauza neatentiei in conducere, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar in traversarea strazii pe trecerea de pietoni si l-a lovit cu partea dreapta fata. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a pietonului, C. Carmen de 32 ani, din Macin. Conducatorul auto poseda permis de conducere si nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In ambele cazuri cercetarile continua pentru lamurirea tuturor circumstantelor producerii accidentelor.

Depistati la volan sub influenta alcoolului

In week-end in municipiu lucratorii Biroului Rutier l-au depistat pe T. Paul Daniel de 33 ani din Tulcea, care a condus auto Daewoo Matiz avand o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur in aerul expirat.

La Macin a fost depistat in localitate P. Adrian de 34 ani din Macin, care conducea auto Dacia avand o concentratie de 0,97 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In seara zilei de 28.11.2010 a fost depistat B. Nicoale de 40 ani din Tulcea, care a condus auto Dacia pe str. Eternitatii din municipiu avand o concentratie de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat. In toate cazurile au fost intocmite dosare penale.

Accidente rutiere in judetul Alba

In data de 01.12.2010, la orele 17.30, Politia orasului Baia de Aries a fost sesizata prin SNUAU 112, despre faptul ca pe raza localitatii Baia de Aries, jud. Alba, pe DN 75, a avut loc un accident de circulatie, soldat cu pagube materiale, iar conducatorul autoturismului implicat in acest accident si-a continuat deplasarea pe DN 75 in directia de mers Baia de Aries spre Turda.

La fata locului s-a deplasat patrula intercomunala, formata din agenti de politie de la Postul de Politie Ocolis si Postul de Politie Salciua, care pe raza orasului Baia de Aries, in satul Brazesti, au identificat conducatorul autoturismului acesta fiind F.M., de 46 ani, din comuna Salciua, judetul Alba. Deoarece F.M. emana miros de alcool, a fost condus la Centrul de Sanatate Baia de Aries, pentru  recoltarea de probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei, unde acesta a refuzat recoltarea de probe biologice. Lui F.M. i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de “refuzul, impotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei“, fapta prev. si ped. de art 87 alin. 5 din OUG195/2002  mod. rep.

La data de 01.12.2010, orele 08.30, in comuna Unirea, judetul Alba, S.A., de 21 ani din comuna Farau, Judetul Alba, in timp ce a condus autoturismul, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum, a pierdut controlul autoturismului, si a lovit un cap de pod. In urma accidentului, S. E., de 17 ani, din Ocna Mures, a fost ranita usor, iar P. T. D., de 16 ani, din comuna Cuci, jud. Mures, a fost accidentata grav ramanand internata in spital, ambele fiind pasagere  in autoturismul condus de S.A. In continuare se efectueaza cercetari.

Evenimente rutiere in Maramures

La Baia Mare – Marti in jurul orei 13,45,o femeie a fost ranita in timp ce traversa regulamentar strada Vasile Alecsandri. Maria C. de 51 de ani din Baia Mare  a condus un autoturism pe strada 22 Decembrie. La intersectie cu strada Vasile Alecsandri a virat dreapta si pe trecerea pentru pietoni a accidentat-o grav pe Ioana B. de 84 de ani din Baia Mare. Partea vatamata a fost transportata la spital unde a ramas internata.

Ieri dimineata s-a produs un grav accident pe strada Culturii. Ioan M. de 41 de ani din Baia Mare se afla la volanul unei autoutilitare si a efectuat o manevra de mers inapoi fara sa se asigure. Astfel a accidentat-o pe Aurelia P. de 79 de ani din Baia Mare care in calitate de pieton se afla pe trotuar si astepta sa traverseze. Femeia ranita a fost transportata la spital unde a ramas internata.

La Sighetu Marmatiei – S-a produs un grav accident rutier pe strada Pictor Nicolae Grigorescu. Mari seara, sigheteanul Grigore Z. de 33 de ani a condus pe strada amintita un autoturism inmatriculat in Austria.  Nu a adaptat viteza la conditiile de drum si a acrosat un indicator care semnaliza efectuarea de lucrari pe carosabil. Apoi a iesit in stanga drumului si a intrat intr-un gard. Conducatorul auto a suferit vatamari corporale si a fost internat la spital. Politistii continua cercetarile  si vor dispune masuri conform legii.

Actiuni ale politiei rutiere Iasi

Conform statisticilor, in primele 10 luni ale anului in curs, cele mai multe accidente rutiere s-au produs din vina pietonilor care au traversat neregulamentar strada, sau din vina conducatorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor aflati in traversare regulamentara. Pentru reducerea numarului de evenimente rutiere soldate cu victime omenesti, efective ale Biroului Rutier Iasi au actionat pe linia depistarii si sanctionarii acestor categorii de participanti la trafic. Astfel, politistii au retinut in vederea suspendarii, 7 permise de conducere celor care nu au acordat prioritate pietonilor si au sanctionat 11 pietoni imprudenti.

Exemplu:

D. DANIEL, de 38 ani, din Iasi a condus un autoturism pe str. Garii, iar la trecerea de pietoni de la intersectie cu str. Uzinei, nu a oprit si nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar in traversarea strazii. A fost sanctionat contraventional si i s-a retinut permisul de conducere in vederea suspendarii.

Sofer beat urmarit si oprit de politisti

Un autoturism care se deplasa dupa o traiectorie sinuoasa dinspre strada Bradului spre strada Libertatii, a atras atentia unui echipaj de politisti din cadrul Sectiei 6. Autoturismul, un BMW cu numere provizorii a fost urmarit de politisti si oprit in spatele unor blocuri de pe str. Clopotari. Dupa efectuarea legitimarii, agentii au identificat la volan pe A. FLORINEL, de 29 ani, din judetul Cluj, care nu poseda permis de conducere. Tanarul emana halena alcoolica, testul cu aparatul Drager confirmand ca acesta consumase bauturi alcoolice, rezultatul fiind de 1,04 mg/l. alcool pur in aerul expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice si conducerea unui autoturism pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere, conform art. 81 alin. 1 si 86 alin. 1 din OUG 195/2002.

Evenimente in trafic in judetul Salaj

Cu alcoolul la volan

Doi barbati cu varste cuprinse intre 29 si 49 de ani sunt cercetati de politistii salajeni pentru savarsirea infractiunilor prevazute de OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, dupa ce au fost surprinsi in trafic, in cursul zilei de miercuri conducand autoturismul cu o imbibatie alcoolica  peste limita legala.

Primul, un zalauan, de 29 ani, in timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul Mihai Viteazu, din Zalau, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum si pierzand controlul volanului a intrat intr-un stalp de sustinere al semaforului electric. In urma testarii cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de  0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind transportat la spital in vederea recoltarii de probe biologice.

Alt „indraznet” in varsta de 49 ani din Cehu Silvaniei, a fost identificat in trafic de politistii Orasului Cehu Silvaniei, conducand autoturismul pe strada  Piata Trandafirilor,  din localitate, cu o alcoolemie de 0,80 mg/ l alcool pur in aerul expirat. Si in acest caz conducatorul auto a fost condus la Centru de Sanatate Cehu Silvaniei pentru  recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii gradului de alcoolemie .

Pieton accidentat mortal

Un grav accident de circulatie s-a produs marti dimineata in Salaj, unde un pieton din cauza neatentiei si-a pierdut viata. Evenimentul a avut loc in localitatea Ip, cand D.M. de 39 ani din localitate, in timp ce conducea autoturismul, l-a acrosat pe C.O. de 53 ani, din Oradea, care s-a angajat in traversarea drumului, prin loc nepermis si fara sa se asigure. Urmare impactului a rezultat decesul pietonului, ulterior fiind transportat la morga spitalului in vederea efectuarii necropsiei. Pe numele soferului politistii au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, fapta prevazuta de articolul 178 Cod Penal.

Copil accidentat pe trecerea de pietoni

Un copil de numai 6 ani a ajuns la spital marti seara, dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier. Soferul, un simleuan in varsta de 47 ani, in timp ce conducea autoturismul prin localitate, l-a accidentat pe K. A. de 6 ani, din Simleu, care  traversa strada in fuga, fara sa se asigure, pe trecerea de pietoni marcata si semnalizata corespunzator. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

Evenimente in trafic si accidete in judetul Braila

Accident pe DN2B

Ieri dimineata, la orele 8.10, B.N. (25 de ani), din comuna Scoraru Nou, satul Gurguieti, in timp ce conducea microbuzul, pe D.N. 2B, la km 55+ 200 m, in afara localitatii Mircea Voda, nu a adaptat viteza la conditiile de drum (carosabil acoperit cu polei), a derapat,  a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in santul din stanga sensului sau de mers. In urma evenimentului rutier a rezultat vatamarea corporala usoara a pasagerilor C.D. (26 de ani), A.A. (47 de ani) si P.G. (57 de ani), toti din municipiu, care au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate si probe biologige de sange in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

In cauza s-a intocmit dosar penal.

Depistat in trafic

Marti, la orele 13.30, lucratori din cadrul Politiei orasului Ianca, l-au depistat in trafic, in satul Perisoru, pe A.P. (48 de ani), din Municipiul Buzau, care transporta 235 kg deseuri feroase, apartinand lui N.R., din Municipiul Buzau, fara a poseda documente legale de provenienta. Politistii au stabilit ca deseurile au fost achizitionate de la diferiti localnici din satul Tarlele Filiu, fara a elibera in acest sens vreun document. N.R. a fost sanctionat contraventional, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata)  si cantitatea de 235 kg deseuri a fost ridicata in vederea confiscarii.

Marti seara, la orele 20.00, B.G. (42 de ani), din Otopeni, judetul Ilfov, in timp ce conducea autoturismul, pe D.E.584, in localitatea Valea-Canepii, a fost depistat de aparatul radar circuland cu viteza peste limita legala admisa.

Cercetarile efectuate de politisti au stabilit ca acesta avea permisul de conducere retinut din data de 15.09.2010, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu permis de conducere necorespunzator categoriei vehiculului.  In cauza s-a intocmit dosar penal.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

In zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie 2010, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele din municipiul si judetul Braila pentru prevenirea si combaterea comiterii infractiunilor si contraventiilor rutiere. Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat 88 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 16.360 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii 8 permise de conducere.

Accidente rutiere si evenimente in trafic in judetul Bihor

A cazut din microbuz la pornirea de pe loc

Miercuri, 1 decembrie a.c., in jurul orei 17.56, la intersectia D.N. 19/B cu str. P-ta Republicii din localitatea Suplacu de Barcau, la pornirea de pe loc a unui microbuz inmatriculat in Judetul Salaj, condus de L.S., de 20 de ani, din Simleu Silvaniei, Judetul Salaj, pe fondul neasigurarii usilor, s-a deschis haionul din spate al vehiculului, iar un minor de 9 ani, a cazut intre microbuz si remorca sa. In urma evenimentului rutier, minorul a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Cercetarile in cauza sunt continuate de politisti din cadrul Politiei Municipiului Marghita.

132 de „vitezomani” au fost sanctionati in ultimele 48 de ore de politistii rutieri in actiune

In perioada 30 noiembrie – 1 Decembrie a.c., politistii Serviciului Rutier si de ordine publica din cadrul I.P.J. Bihor au continuat actiunile pe soselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum si pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. Ca urmare a abaterilor constatate in ultimele 24 de ore, au fost aplicate 264 de sanctiuni contraventionale in valoare de 51.740 lei. Totodata, 19 permise de conducere au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost retinute patru certificate de inmatriculare, au fost constatate zece infractiuni si 16 tamponari. 132 de sanctiuni au fost aplicate pentru depasirea limitelor legale de viteza, 36 de sanctiuni pentru punerea in circulatie a unor autovehicule care prezentau defectiuni tehnice, au fost sanctionate cinci depasiri neregulamentare, 17 pietoni au fost sanctionati pentru traversari neregulamentare, iar 74 de sanctiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulatiei rutiere. * * *

La volan, sub influenta bauturilor alcoolice

Miercuri, 1 decembrie a.c., in jurul orei 03.36, pe strada Piata Cetatii din Municipiul Oradea, a fost depistat G.C.E., de 19 ani, din Municipiul Bucuresti, in timp ce conducea un autoturism, avand o concentratie alcoolica de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tot miercuri, pe strada Cazaban din Municipiul Oradea, a fost depistat C.C., de 23 de ani, din Municipiul Marghita, in timp ce conducea un autoturism, avand o concentratie alcoolica de 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorilor autoturismelor in cauza le-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetarile in cauza continua.

Acrosaj pe fondul neadaptarii vitezei intr-o curba periculoasa

Marti, 30 noiembrie a.c., in jurul orei 07.40, pe strada Ogorului din Municipiul Oradea, oradeanul M.C.M., de 24 de ani, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in Judetul Bihor, nu a redus viteza de deplasare intr-o curba periculoasa la dreapta. Astfel, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, a patruns pe contrasens, iar in urma derapajului a acrosat un autoturism inmatriculat in Judetul Bihor, condus din sens opus de C.S., de 41 de ani, din Municipiul Oradea, dupa care a parasit partea carosabila. In urma accidentului rutier, R.A., de 25 de ani, din Municipiul Oradea, pasagera in cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni usoare. Cercetarile in cauza continua.

Pieton accidentat

Marti, 30 noiembrie a.c., in jurul orei 09.10, pe drumul judetean 191 A, in localitatea Bogei, B.G., de 40 de ani, din localitatea Popesti, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in Judetul Bihor, a accidentat un pieton care se angajase in traversarea partii carosabile in fuga, prin loc nesemnalizat si fara sa se asigure. In urma accidentului rutier, victima, L.C., de 58 de ani, din localitatea Bogei, a suferit leziuni pentru ingrijirea carora a fost transportata la spital. Cercetarile in cauza continua.

Pieton acrosat

Marti, 30 noiembrie a.c., in jurul orei 18.40, pe Bulevardul Stefan cel Mare din Municipiul Oradea, oradeanul P.D., de 48 de ani, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in Judetul Bihor, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. Astfel, l-a accidentat pe G.S., de 52 de ani, din Municipiul Oradea, care era angajat in traversarea partii carosabile pe marcajul pietonal, semnalizat cu indicator si lumina galbena intermitenta. In urma accidentului rutier, victima a suferit leziuni pentru ingrijirea carora a fost transportata la spital. Cercetarile in cauza continua.

Acrosaj in timpul unui viraj

Miercuri, 1 decembrie a.c., in jurul orei 21.30, pe strada Olimpiadei din Municipiul Oradea, S.I., de 47 de ani, din localitatea bihoreana Tarian, in timp ce conducea o autoutilitara inmatriculata in Judetul Bihor, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stanga, pentru a intra pe strada Ovidiu. Astfel, a intrat in coliziune cu un moped condus de G.S., de 30 de ani, din Oradea. In urma accidentului rutier, conducatorul mopedului a suferit leziuni pentru ingrijirea carora a fost transportat la spital. In urma testarii cu aparatul etilo-test, a rezultat ca S.I., conducatorul autoutilitarei, prezenta o concentratie alcoolica de 0,28 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cercetarile in cauza continua.

Accident rutier pe fondul neatentiei in conducere in judetul Timis

La data de 30.11.2010, orele 13.30, pe DJ 682, la km 148+900m in afara localitatii Sanicolau Mare, s-a produs un accident rutier. Conducatorul auto Ioan P., de 56 ani, din Saravale, judetul Timis, in a condus un autoturism, din cauza neatentiei in conducere, a intrat in coliziune cu o autoutilitara care era parcata partial in afara parsii carosabile. In urma accidentului a rezultat ranirea grava a lui Ratiu J., de 48 ani, din Saravale, judetul Timis, pasager in partea dreapta fata. Cercetarile continua pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.