Roviniete.ro

Avertisment MAE: Conditii meteo nefavorabile transportului aerian, auto, feroviar in Europa

Postat de: admin pe 3 Decembrie 2010 11:31

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in perioada urmatoare in Europa, sa se informeze, in prealabil, asupra conditiilor meteorologice.

Pentru a evita situatiile neplacute care pot interveni pe parcursul calatoriei, cetatenii romani sunt sfatuiti sa nu plece la drum daca se anunta ninsori abundente, intrucat risca sa ramana inzapeziti.

MAE informeaza cetatenii romani ca, in ultima perioada, in Europa au fost inregistrate perturbari semnificative ale transportului aerian si feroviar, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In acest sens, mai multe aeroporturi au fost temporar inchise si mai multe curse aeriene au fost anulate sau redirectionate.

In cazul unei calatorii cu avionul/trenul, este indicat ca persoanele interesate sa contacteze, in prealabil, compania aeriana/feroviara prin care a fost procurat biletul de calatorie, pentru a verifica daca au aparut modificari de orar.

In cazul unei calatorii cu autoturismul, cetatenii romani sunt sfatuiti sa isi echipeze masina corespunzator sezonului rece. De altfel, in unele tari, folosirea cauciucurilor de iarna este obligatorie.

MAE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.