Roviniete.ro

Ministrul bulgar de externe ‘spera’ in eliminarea taxei de trecere a podului Bulgaria-Romania

Postat de: admin pe 7 Decembrie 2010 08:54

Ministrul bulgar al afacerilor externe Nikolai Mladenov a exprimat luni speranta ca guvernul de la Sofia va fi in curand in stare sa modifice taxa perceputa pentru trecerea pe Podul de la Dunare ce uneste orasele Ruse din Bulgaria de Giurgiu in Romania, informeaza Novinite.

In prezent taxa este de 12 euro pe masina pentru a trece in ambele directii, dus-intors, pe singurul pod operational de pe sectorul bulgaro-roman al Dunarii. Locuitori ai orasului Ruse au protestat in numeroase randuri contra taxei de pod, sperand ca ea va fi abolita sau cel putin redusa substantial.

In septembrie 2010, in timpul unei vizite la Ruse, ministrul bulgar de finante Simeon Djankov a declarat ca taxa de trecere pe Podul de la Dunare pentru masini ar trebui redusa la 1,5-2 euro. El a facut cunoscut ca actualul guvern bulgar a purtat discutii de trei ori cu partea romana in vederea reducerii taxei. El a mai spus ca se asteapta la progrese catre sfarsitul anului si ca Bulgaria a abordat institutii ale UE intrebandu-le daca poate reduce taxa independent desi partea romana nu este de acord cu asa ceva.

Luni, ministrul bulgar al afacerilor externe Mladenov a declarat in fata studentilor la Universitatea din Ruse ca progresul ar trebui sa fie iminent. ‘Noi eram gata sa rezolvam aceasta chestiune in urma cu doua luni, dar a trebuit sa mai asteptam putin. Sper ca vom avea vesti bune pentru voi in cateva luni, nu mai tarziu’, a spus Mladenov.

AGERPRES

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

3 Comentarii la “Ministrul bulgar de externe ‘spera’ in eliminarea taxei de trecere a podului Bulgaria-Romania”

Ducky

I never thought I would find such an everyday topic so enhrtalilng!

vhhcugji

qwgKLd jnrirdykbwti

chfidfoz

SJCELL pnntwvwqtgro