Roviniete.ro

Actiune de verificare a taxi-urilor in Bucuresti

Postat de: admin pe 8 Decembrie 2010 15:33

Activitatea de transport persoane in regim “taxi” reprezinta o componenta importanta a traficului rutier din Capitala.

Ca urmare a unor sesizari referitoare la calitatea serviciilor oferite de taximetristi, cat si pentru a combate activitatile ilicite in acest domeniu, Brigada Rutiera a organizat, in data de  3 decembrie a. c., o actiune complexa de verificare si control al transporturilor in regim taxi. Scopul urmarit a fost acela de a identifica si sanctiona pe aceia care nu poseda documente legale de practicare a taximetriei in Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, au fost aplicate in total 138 de sanctiuni contraventionale, dintre care 120 s-au referit direct la activitatea de taximetrie. Au fost retinute 4 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a mai conduce autovehicule. Principalele nereguli depistate au fost: lipsa documentelor de transport, refuzul de a efectua anumite curse, neutilizarea aparatului de taxat. Totodata, au fost retinute 7 seturi de placute cu numere de inmatriculare si 23 certificate de inmatriculare.

Prevederile legale mentioneaza, pe langa sanctiunea contraventionala cuprinsa intre 1.000 si 5.000 lei, si suspendarea dreptului de utilizare a unui vehicul pe o perioada de 6 luni, prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare, in cazul in care se constata efectuarea de transporturi rutiere publice fara a detine documentele de transport corespunzatoare.

Pentru a evita situatii neplacute, recomandam tuturor celor care vor sa utilizeze un taximetru sa apeleze doar la vehicule autorizate, sa se informeze atent asupra tarifelor afisate pe portiere, sa solicite neaparat bonul fiscal la finalul cursei, document in baza caruia se pot depune eventualele reclamatii referitoare la calitatea sau comportamentul soferului.

Brigada Rutiera Bucuresti

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.