Roviniete.ro

Ultimele 24 de ore in tara – Accidente rutiere, evenimente in trafic, actiuni ale politiei rutiere

Postat de: admin pe 8 Decembrie 2010 15:02

Accidente rutiere in Bucuresti

La data de 07 decembrie 2010, in jurul orei 18:15, B. Andrei de 32 de ani, din Bucuresti, a circulat cu bicicleta pe bd. Nicolae Balceascu dinspre str. C.A. Rosetti catre P-ta Universitatii. Cand a ajuns in apropiere de intersectie cu str. Dem I. Dobrescu, a intrat in coliziune in portiera dreapta fata a unui autoturism marca Dacia Logan, care a fost deschisa de o persoana de sex feminin ce intentiona sa coboare. Dupa producerea accidentului, conducatorul auto, un barbat de aproximativ 60 ani a coborat si l-a intrebat pe biciclist daca se simte bine, dupa care si-a continuat deplasarea catre str. Dem I. Dobrescu fara a-si declina identitatea. Accidentat grav, biciclistul a fost indrumat de la spital, la domiciliu. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare care va fi inaintat spre solutionare Biroului Autori Necunoscuti din cadrul Brigazii Rutiere.

La data de 07 decembrie 2010, in jurul orei 19:30, A. Ion de 44 de ani, din jud. Ialomita, a condus un autoturism marca VW Passat pe sos. Bucuresti-Ploiesti dinspre bd. Dobrogeanu Gherea catre Fantana Miorita. Cand a ajuns la Pasajul C.F.R. Baneasa, nu a pastrat o distanta suficienta in mers, situatie in care a intrat in coliziune cu un autoturism marca Peugeot condus in aceeasi directie de mers de M. Cristian de 51 de ani, din Bucuresti, care la randul sau a fost proiectat intr-un autoturism marca Ford condus de D. Daniel de 49 de ani, din Bucuresti, care circula in aceeasi directie de mers. La randul sau, acesta a fost proiectat intr-un autoturism marca Dacia Logan condus de B. Gheorghe de 55 de ani, din Bucuresti, care din impact a fost proiectat intr-un autoturism marca Peugeot condus de R. Muttal de 25 ani, din Israel si care, la randul sau, a fost proiectat intr-un autoturism marca Dacia condus de T. Florian de 44 de ani, din Bucuresti, care circula in aceeasi directie de mers. Accidentat usor, D. Daniel a fost indrumat de la spital, la domiciliu. Conducatorii auto au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero In cauza s-a intocmit dosar de cercetare care va fi inaintat spre solutionare Biroului Cercetari Infractiuni Rutiere din cadrul Brigazii Rutiere.

La data de 07 decembrie 2010, in jurul orei 23:45, R. Daniel de 21 de ani, din jud. Ilfov, a condus un autoturism marca Dacia Logan pe bd. Marasesti dinspre str. Candiano Popescu catre bd. Dimitrie Cantemir. Cand a ajuns in dreptul imobilului cu nr. 2 B, datorita vitezei neadaptate la conditiile de drum, a pierdut controlul asupra directiei, a parasit partea carosabila si a intrat intr-un stalp din beton pentru iluminatul public stradal. Accidentat grav, R. Daniel a ramas internat la spital. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare care va fi inaintat spre solutionare Biroului Autori Necunoscuti din cadrul Brigazii Rutiere.

Acciente rutiere in judetul Hunedoara

In data de 07.12.2010, in jurul orei 08:30, MARIA P., de 40 ani, din Deva, in timp ce conducea un autoturism pe DN 76, din direcția Deva spre Brad, la iesirea din localitatea Cainelu de Jos, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de carosabilul umed, a pierdut controlul asupra volanului si, intrand in derapaj, a parasit partea carosabila izbindu-se de un copac. In urma evenimentului rutier a rezultat ranirea usoara a conducatorului auto. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infracțiunii de vatamare corporala din culpa.

In data de 07.12.2010, in jurul orei 11:20, MIRCEA C., de 33 ani, din Deva, in timp ce conducea o caruta pe strada Horia, pe direcția de mers Bd. Decebal – DN 7, la intersecția strazilor Horia cu Calea Zarandului, nu a respectat semnificația indicatorului “STOP”, a patruns in intersecție, moment in care a fost acrosat de autotractorul condus regulamentar de SERGIU R., de 24 ani, din oras Pecica, judetul Arad. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a lui MIRCEA C. si a lui   FLORIN T., de 40 ani, din Deva. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infracțiunii de vatamare corporala din culpa.

In data de 07.12.2010, in jurul orei 19:05, Alexandru N., de  24 de ani, din Vulcan, in timp ce conducea un autoturism la intersectia Str. Avram Iancu cu str. Ion Creanga din Petrosani, a surprins si accidentat grav o persoana de sex feminin, care s-a angajat in traversarea strazii pe la coltul intersectiei. Femeia a fost transportata la Spitalul de Urgenta Petrosani.

Politistii s-au deplasat la Unitatea de Primire a Urgentelor Petrosani, unde au identificat victima ca fiind Rodica B., de 52 de ani, din Petrosani. Femeia a ramas internata avand diagnosticul ”fractura de platou tibial dreapta prin accident rutier”.  Atat conducatorul auto cat si victima au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

A pus in pericol circulatia pe drumurile publice

In data de 07.12.2010, in jurul orei 23:40, a fost oprit in trafic autoturismul condus DANUT C., de 37 ani, din Negresti Oas , judetul Satu Mare, care circula pe D.N.7, pe raza municipiului Orastie. In urma verificarilor efectuate in bazele de date ale politiei s-a constatat faptul ca DANUT C. avea permisul de conducere suspendat. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala.

Nereguli constatate si sanctionate in trafic de politistii rutieri din judetul Buzau

In ultimele 24 de ore, politistii cu atributii pe linie rutiera au continuat activitatile pentru prevenirea accidentelor de circulatie, unul dintre aspectele vizate constand in combaterea excesului de viteza. Aparatele radar au fost amplasate pe cele mai tranzitate drumuri si au inregistrat 100 de autovehicule care rulau cu viteze mai mari decat limita maxima admisa atat in localitati, cat si in afara localitatilor. In niciun caz nu s-a impus retinerea permisului de conducere, soferii fiind sanctionati doar cu puncte-amenda si puncte de penalizare, fiecare in functie de cat de tare a apasat pedala de acceleratie.

Politistii rutieri care au actionat ieri pe raza municipiului Buzau, au retinut permisele a 4 conducatori auto, aceasta masura fiind luata impotriva unei tinere de 21 de ani care a efectuat o depasire neregulamentara pe strada Al. Marghiloman si a trei buzoieni care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara pe Bulevardul Stadionului si strada Frasinet. In total, in ultimele 24 de ore au fost constatate 256 de contraventii la regimul circulatiei pe drumurile publice, abateri ce au fost comise de 199 conducatori auto, 14 pietoni, 6 biciclisti, 7 mopedisti si tot atatia carutasi.

Accidente rutiere si evenimente in judetul Arges

Accident rutier grav pe B-dul Republicii din municipiul Pitesti

In ziua de 07.12 a.c., in jurul orelor 08.00, pe B-dul Republicii din municipiul Pitesti, B. N. de 46 ani din orasul Mioveni, in timp ce conducea autobuzul de transport persoane din directia Prundu catre centrul municipiului Pitesti, pe linia Bascov – Prundu, la trecerea de pietoni din dreptul Scolii Generale nr. 8, a franat brusc, motiv pentru care O. I. de 80 ani din Pitesti, ce se afla ca pasager in autobuz, in picioare, s-a dezechilibrat si a cazut, fiind ranit grav. Conducatorul autobuzului nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cercetarile au fost efectuate de politisti din cadrul Biroului Rutier Municipal Pitesti.

Accident rutier mortal pe raza municipiului Curtea de Arges

In ziua de 07.12 a.c., in jurul orelor 18.15, pe Str. Albesti din municipiul Curtea de Arges, O. C. de 34 ani din Bucuresti, in timp ce conducea o autoutilitara, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers inapoi si a acrosat cu partea din spate, accidentand mortal pe S. C. de 40 ani din Curtea de Arges, care se afla in spatele autoutilitarei, pe partea carosabila. Conducatorul auto nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cercetarile au fost efectuate de politisti din cadrul Biroului Rutier Curtea de Arges.

Activitati ale politistilor din cadrul Biroului Rutier Municipal Pitesti

Politistii din cadrul Biroului Rutier Municipal Pitesti au actionat pentru dirijarea si fluidizarea traficului, precum si pentru prevenirea accidentelor rutiere, ocazie cu care au aplicat 80 sanctiuni contraventionale in valoare de 7.480 lei, au retinut 3 permise de conducere, au retras 2 certificate de inmatriculare si au constatat 2 infractiuni.

Politistii au depistat pe:

- R. C. de 42 ani din Bucuresti, in timp ce conducea un autoturism de productie externa pe raza municipiului Pitesti, fara a poseda permis de conducere corespunzator.

- S. G. de 29 ani din municipiul Onesti, judet Bacau, in timp ce conducea o autoutilitara pe raza municipiului Pitesti, fara a fi inmatriculat. In ambele cazuri politistii au intocmit dosare de cercetare penala conform OUG 195/2002 R.

Activitati Politia orasului Mioveni

Politistii din cadrul Politiei Orasului Mioveni au actionat pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru prevenirea accidentelor rutiere, ocazie cu care au depistat pe:

- B. V. de 39 ani din comuna Titesti, in timp ce conducea un autoturism de productie externa pe raza orasului Mioveni, avand o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat

- B. I. de 35 ani din Curtea de Arges, in timp ce conducea un autocamion, avand o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat. In ambele cazuri politistii au intocmit dosare de cercetare penala conform OUG 195/2002 R.

Evenimente rutiere in judetul Tulcea

Accidente rutiere in care au fost implicate mopede

In seara zilei de 07.12.2010, P. Dan, de 22 ani, din Tulcea, in timp ce conducea un auto pe str. Barajului din mun. Tulcea, nu a acordat prioritate unui moped, intrand in coliziune cu acesta. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a pasagerului de pe moped. Ambii conducatori posedau permis de conducere si nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Cercetarile continua pentru lamurirea tuturor circumstantelor producerii accidentului.

S. Sefan, de 54 ani, din Babadag, in timp ce conducea un moped pe DN.22 in apropierea loc. Babadag, a pierdut controlul si a cazut in sant, in afara partii carosabile. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a lui S. Stefan, iar rezultatul alcooltestului a fost 0,76mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza s-a intocmit dosar penal.

Conduceau auto desi aveau permisele de conducere suspendate

In municipiu, in dupa-amiaza zilei 07.12.2010,lucratorii Biroului Rutier l-au depistat pe M. Claudiu, de 23 ani, din Tulcea, care conducea un auto, avand permisul de conducere suspendat.

La Smardan a fost depistat D. Razvan, de 19 ani, din Cluj, in timp ce conducea un auto, avand permisul de conducere suspendat. In ambele situatii au fost intocmite dosare penale.

Accidente rutiere in judetul Alba

1. La data de 07.12.2010, ora 1557, Politia Orasului Abrud a fost sesizata  telefonic prin S.N.U.A.U.-112, despre faptul ca pe D.N. 74/A, in comuna Rosia Montana, s-a produs un accident de circulatie soldat cu victime si pagube materiale.

Echipa de cercetare deplasata la fata locului  a constatat ca T.I., de  50 ani, din  Municipiul Lugoj, Judetul Timis, in timp ce conducea autovehiculul cisterna, pe directia de mers Campeni  – Abrud, intr-o curba cu viraj la stanga pe un sector de drum cu marcaj longitudinal continuu, s-a angajat in depasirea unui autovehicul fara a se asigura. Din sens opus circula o autoutilitara condusa de B. I., de 36 ani, din Campeni, judetul Alba, iar cele doua autovehicule au intrat in coliziune. Cei doi conducatori auto si pasagerul A.I. de 47 de ani, din comuna Bistra, judetul Alba, aflat in autoutilitara, au suferit leziuni corporale si au fost transportati  la Spitalul Judetean Alba pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate,  insa la ora 2135 la Spitalul Judetean Alba, B. I., a decedat. Cercetarile continua.

2. In data de 08.12.2010, orele 00,52, Politia Orasului Teius a fost sesizata de catre Dispeceratul SNAU 112 cu privire la faptul ca pe DN 1, pe ruta Teius – Aiud a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime omenesti si avarii auto. Echipa operativa a politiei a constatat ca F.P., de 26 ani, din municipiul Blaj, judetul Alba, in timp ce conducea autoturismul proprietate, avand autorizatia de circulatie provizorie expirata, nu pastreaza o distanta regulamentara in mers fata de un autotractor defect, oprit pe partea dreapta, partial in afara partii carosabile, si acroseaza partea stanga spate a semiremorcii si pe conducatorul autotractorului, B. I., de 46 ani, din comuna Savinesti,  judetul Neamt, care incerca sa remedieze defectiunea. In urma evenimentului rutier, B. I. a fost condus la Spitalul Judetean Alba fiind diagnosticat cu o fractura, fara a ramane internat. In continuare se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

Evenimente rutiere in judetul Maramures

La Baia Mare – La intersectia strazii Transilvaniei cu bulevardul Republicii s-a produs un accident aseara la ora 19,20. Baimareanul Ioan J. de 50 de ani fiind sub influenta alcoolului (0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat) a condus un autoturism pe strada Transilvaniei. La intersectia amintita nu a acordat prioritate unei masini la volanul careia se afla Darius M. de 26 din Baia Mare si a intrat in coliziune cu aceasta. Darius M. a suferit vatamari corporale in urma impactului si a fost transportat la spital.

Pe strada George Cosbuc s-a produs un alt accident in jurul orei 13,30. Victor I. de 50 de ani din Baia Mare a condus un autoturism si la intersectie cu bulevardul Unirii fara sa se asigure a efectuat manevra de mers inapoi. Astfel a accidentat-o pe Maria T. de 81 de ani din Baia Mare care in calitate de pieton era angajata in traversarea regulamentara a strazii. Femeia ranita a fost transportata la spital unde a beneficiat de ingrijiri medicale. Politistii continua cercetarile si vor dispune masuri conform legii in ambele cazuri.

Actiune a politiei rutiere Arad

Politistii din cadrulBiroului Rutier au desfasurat in data de 7 decembrie 2010 mai multe actiuni, ocazie cu care au reținut 12 permise de conducere, astfel:

I. B. de 58 ani, T. F. F. de 41 ani, M. V. de 55 ani, F. M. de 35 ani, N. C. I. de 27 ani, B. M. de 56 ani toti din Arad, D. G. de 56 ani din Italia, si B. D. L. de 37 ani din Craiova, nu au respectat regulile referitoare la acordarea prioritatii pietonilor.

Totodata, K. M. de 61 ani si M. V. de 32 ani ambii din Arad, nu au acordat prioritate de trecere intrand in coliziune cu alte vehicule.

De asemenea, S. E. de 44 ani din Arad si C. F. I. de 54 ani din Arad, au ramas fara permis de conducere pentru ca nu au respectat culoarea rosie a semaforului electric. Politistii vor desfasura astfel de actiuni si in perioada urmatoare.

Evenimente rutiere in judetul Salaj

A intrat in coliziune frontala cu un autoturism

Un tanar in varsta de 22 de ani a ajuns aseara la spital dupa ce masina in care se afla a fost implicata intr-un accident rutier. Evenimentul a avut loc pe bulevardul Mihai Viteazu, din Zalau, cand A.B. de 22 ani, din municipiu, in timp ce conducea autoturismul a efectuat o manevra de depasire neregulamentara, peste marcajul dublu continuu a unui autoturism care circula in aceeasi directie de mers si a intrat in coliziune frontala cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus de N.C., din Simleu Silvaniei. In urma impactului a rezultat ranirea zalauanului, ulterior fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Politistii au intocmit pe numele tanarului dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, fiindu-i retinut permisul de conducere pana la solutionarea cauzei.

Cu alcoolul la volan

Un grav accident de circulatie s-a produs ieri dupa amiaza in localitatea Letca, cand soferul, un maramuresean in varsta de 51 ani, in timp ce conducea autoturismul prin localitate cu o imbibatie alcoolica de 0,88 mg/l alcool pur in aerul expirat, a accidentat grav un pieton care se deplasa pe acostamentul din partea dreapta a drumului, in aceeasi directie  de mers, avand o imbibatie alcoolica  de 0,48 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a parasit locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie, fiind identificat pe raza comunei Letca la scurt timp de catre politistii Posturilor de Politie Lozna si Letca. Victima, I.P. de 61 de ani din comuna Letca a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Maramureseanul s-a ales cu dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, dar si pentru savarsirea infractiunilor prevazute de OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Actiuni ale politiei rutiere Braila

Politistii l-au depistat in trafic

In noaptea de 6 spre 7 decembrie, la orele 3.00, politisti din cadrul Biroului Ordine Publica pentru Mediul Urban l-au depistat, la intersectia DE 87 cu Soseaua Ramnicu-Sarat, pe numitul C.S. (27 de ani), din municipiul Bucuresti, care transporta cu autoutilitara cantitatea de 1.410 kg struguri, valorand 8.500 lei. Doarece tanarul nu detinea documente legale de provenienta, politistii i-au ridicat marfa, in vederea confiscarii, si l-au sanctionat contraventional, conform prevederilor Legii nr.12/1990 (modificata).

Accidentat pe marcajul pietonal

Ieri, in jurul orelor 13.50, numitul I.I. (42 de ani), municipiu, in timp ce conducea autoturismul sau, pe Calea Calarasilor, la intersectia cu strada Scolilor, a virat la stanga si l-a accidentat pe braileanul R.C. (68 de ani), care se angajase in traversarea strazii pe marcajul pietonal. In urma accidentului, victima a suferit leziuni corporale usoare pentru care a primit ingrijiri medicale la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, fara a ramane internat.Ambii participanti la trafic au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

In ziua de 7 decembrie 2010, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele din municipiul si judetul Braila pentru prevenirea si combaterea comiterii infractiunilor si contraventiilor rutiere. Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat 67 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 11.250 de lei, si au retras un certificat de inmatriculare.

Material lemnos fara documente in judetul Gorj

In  data de 07.12.2010 politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica impreuna cu inspectori silvici din cadrul I.T.R.S.V. Rm.-Valcea au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea transportului de material lemnos si pomi de Craciun fara documente de provenienta si insotire pe itinerariul Targu-Jiu – Novaci – Baia de Fier. Cu aceasta ocazie cu care a fost depistat numitul Vasile T.C., de 33 ani, din comuna Schela, judet Gorj, in timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 12,505 m.c. material lemnos de esenta, fara a detine aviz de insotire. De asemenea  politistii au depistat pe numitul Ilie C., de 45 ani, din comuna Musetesti, judet Gorj, in  timp ce transporta cu un autovehicul, cantitatea de 1,6 m.c. material lemnos de esenta fag, conducatorul auto neputand prezenta politistilor avizul de insotire. Persoanele in cauza au fost sanctionate contraventional conform Legii 171/2010 cu amenda in valoare de 2000 lei fiecare, intreaga cantitate de material lemnos fiind confiscata si predata O.S.P. Parangu Mic.

Accident in judetul Timis

A schimbat directia de deplasare fara a se asigura si a intrat in coliziune cu un alt autoturism

La data de 07.12.2010, in localitatea Costeiu, judetul Timis, s-a produs un accident rutier. Conducatorul auto Dan I., de 51 ani, din Costeiu, a condus un tractor agricol neinmatriculat in localitatea Costeiu pe DJ 609 B din directia Tipari catre Costeiu. In momentul in care a efectuat o manevra de schimbare a directiei de mers de pe un sens pe celalalt nu s-a asigurat corespunzator intrand in coliziune cu un autoturism condus de C. G. Marcel, de 36 ani, din aceeasi localitate. In urma accidentului rutier a rezultat ranirea usoara a conducatorului auto D. Ioan care a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,13 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru conducatorul auto D. Ioan si 0,00 mg/l pentru conducatorul auto C. G. Marcel. In cauza, politistii au intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea de catre o persoana a unui autovehicul neinmatriculat pe drumurile publice. Cercetarile continua pentru a se stabili cu exactitate conditiile in care s-a produs accidentul rutier.

Inspectoratele Judetene de Politie

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.