Roviniete.ro

Trafic in conditii de iarna in Bistrita si Maramures

Postat de: admin pe 13 Decembrie 2010 11:22

Trafic in conditii de iarna pe toate drumurile din Maramures

Traficul rutier se desfasoara luni in conditii de iarna pe toate sectoarele de drumuri nationale, judetene si comunale din judetul Maramures.

Purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat pentru AGERPRES ca pe parcursul noptii de duminica spre luni angajatii Sectiei de drumuri nationale Baia Mare au intervenit cu 15 utilaje si au imprastiat 139 tone de material antiderapant.

Este depusa zapada framantata pe carosabil pe DN 18, in Pasul Gutai, Pasul Prislop si la Viseu de Sus. Pe celelalte sectoare de drum national carosabilul este umed.

Si angajatii de la societatea care intretine viabilitatea drumurilor judetene au actionat cu 25 de utilaje si au imprastiat 400 tone de material antiderapant. Pe toate drumurile judetene si comunale este format un strat de zapada framantata care masoara pana la 2 cm in Pasul Rotunda si Pasul Roata la Cavnic si pe sectoare de drum judetean din zona localitatilor Surdesti, Fauresti si Coas.

Ninge slab in judet iar angajati si utilaje cu lama actioneaza pe drumurile judetene pentru indepartarea zapezii de pe carosabil si imprastie materiale antiderapant.

In timpul noptii de duminica spre luni, vremea a fost deosebit de rece in judet iar pe arii extinse au cazut ninsori abundente.

Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 3 l/mp in municipiul Baia Mare. Vantul a suflat slab pana la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -6 grade Celsius, la Targu Lapus si -3 grade Celsius, la Sighetu Marmatiei.

Stratul de zapada masura intre 2 cm la Targu Lapus si 16 cm la statia meteorologica Iezer din Muntii Pietrosul Rodnei.

Pentru luni, prognoza meteorologica prevede, in Maramures, ninsori pe arii relativ extinse si o vreme rece.

Zapada de 12 centimetrii in Pasul Tihuta

Stratul de zapada masoara 12 centimetri in Pasul Tihuta, aflat la granita dintre judetele Bistrita-Nasaud si Suceava, potrivit datelor comunicate luni dimineata, AGERPRES, de catre Sistemul de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud.

Tot in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului a fost inregistrata si minima termica a zilei de luni, de minus 9 grade Celsius.

Zapada depusa in acest sfarsit de saptamana a atins, de asemenea, 10 centimetri la Straja, la poalele Muntilor Bargaului, si 9 centimetri la Lesu, pe Valea Ilvelor.

Seful Servicului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Roberto Hasnas, a informat ca circulatia pe drumurile din judet se desfasoara in conditii de iarna, dar fara a fi inregistrate probleme.

In ultimele trei zile, angajatii Sectiei de drumuri nationale Bistrita-Nasaud au intervenit cu 579 de tone de nisip si 393 de tone de sare pe tronsoanele de drum national, cele mai mari cantitati fiind folosite in Pasul Tihuta, strabatut de DN 17.

AGERPRES

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.