Roviniete.ro

80 de politisti rutieri din tara detasati in Bucuresti intre 13-24 decembrie

Postat de: admin pe 14 Decembrie 2010 17:05

Apropierea Sarbatorilor de Iarna aduce un plus de aglomeratie in traficul rutier bucurestean, atat pe reteaua principala de drumuri cat si in zona pietelor si centrelor comerciale.

In perioada 13-24 decembrie a.c., Politia Romana, prin Directia Rutiera a detasat, la Brigada Rutiera a Capitalei, 80 de politisti, de la serviciile teritoritale de Politie Rutiera din tara, pentru asigurarea desfasurarii unui trafic rutier fluent si sigur in Bucuresti. Detasarea politistilor s-a facut cu sprijinul Primariei Capitalei. Politistii rutieri vor actiona in special pentru fluidizarea circulatiei, prevenirea blocajelor rutiere si a evenimentelor negative in punctele cu risc ridicat de accidente, in zona centrelor comerciale si la orele cu trafic intens.

Brigada Rutiera a Capitalei solicita conducatorilor auto sa respecte prevederile legale si in principal sa nu depaseasca coloana oprita la semafor, sa nu opreasca ori sa stationeze neregulamentar si sa nu patrunda in intersectie, chiar si atunci cand, semnalul semaforului permite deplasarea, in cazul in care, din cauza aglomeratiei, nu o pot traversa. Procedand astfel, centrul intersectiei va ramane liber, circulatia pe directia transversala fiind posibila in conditii normale.

Recomandari conditii meteo  rutiere nefavorabile

In conditiile temperaturilor negative apare pericolul derapajului chiar si atunci cand precipitatiile lipsesc sau sunt reduse cantitativ. Zonele unde carosabilul poate fi alunecos sunt: Splaiul raului Dimbovita, arterele din zonele lacurilor si podurile peste acestea, arterele cu carosabil din piatra cubica, pantele si rampele, pasajele rutiere.

Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, recomandam conducatorilor de autovehicule:

- sa reduca viteza de deplasare in zonele precizate precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni, iar in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada, polei, gheata sau mazga sa circule cu o viteza de 30km/h in localitati si 50km/h in afara acestora;

- sa-si asigure o buna vizibilitate curatand parbrizul, luneta si geamurile laterale; sa asigure buna functionare a stergatoarelor de parbriz si a sistemului de climatizare si dezaburire;

- sa foloseasca corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic;

- sa pastreze in mers o distanta suficient de mare pentru a putea opri in conditii de siguranta;

- sa echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzatoare;

- sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa foloseasca cu precadere frana de motor.

- sa se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmeaza sa-l parcurga si sa-si pregateasca autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopata, sac cu nisip, etc.);

Pietonii au obligatia sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile semnalizate si marcate corespunzator, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de traversare a fost observata de catre soferi.

Brigada Rutiera Bucuresti

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.