Roviniete.ro

Brigada Rutiera Bucuresti – Scrisoare deschisa

Postat de: admin pe 16 Decembrie 2010 16:52

Politia Rutiera reprezinta o interfata a Politiei Romane, intrucat interactioneaza permanent cu mase largi de oameni din toate categoriile socio-profesionale.

Una dintre principalele atributii ale Politiei Rutiere se refera la educatia rutiera a participantilor la trafic, fie ei conducatori auto, moto, sau pietoni. Educatia rutiera inseamna educarea cetateanului cu privire la respectarea normelor de circulatie, cu privire la comportamentul pe care fiecare participant trebuie sa il adopte in trafic, astfel incat sa se previna producerea unor accidente rutiere.

Permanent politisti anume desemnati au contact cu elevii din cele peste 465 de unitati de invatamant din Bucuresti. Inca de la varste fragede, copiii trebuie sa fie invatati temeinic cum sa treaca strada, cum sa stea in automobil, tramvai, orice alt mijloc de transport, cum sa conduca bicicleta, altfel spus, cum sa se comporte pe strada si pe sosele… in ei exista soferii de maine; mai tarziu vor conduce si ei motociclete, masini personale sau ale firmelor la care vor lucra…   De asemenea, in fiecare zi de miercuri a saptamanii, la sediul Brigazii Rutiere a Capitalei se desfasoara lectii deschise cu cate o clasa de elevi care este invitata, alaturi de cadrele didactice.

De-a lungul anilor, campaniile desfasurate de Brigada Rutiera au fost sustinute de mass-media, de diversi parteneri din societatea civila, de forurile superioare.

Trebuie inteles faptul ca Politia Rutiera nu poate atinge de una singura obiectivele educative auto-impuse, ci cu ajutorul unor parteneri care sa sprijine programele si proiectele institutiei. Educarea cetateanului in spiritul respectarii normelor rutiere s-a creat si se incearca a fi imbunatatita prin relatiile de colaborare pe care Brigada Rutiera le are cu diversi parteneri.

Considerati, va rog, prezenta scrisoare publica, drept o invitatie adresata societatii civile care doreste sa intinda o mana de ajutor sigurantei rutiere. Siguranta rutiera ramane o prioritate pentru noi si, numai impreuna putem sa o facem in continuare, o prioritate pentru toti!

Cu aleasa consideratie,

SEF BRIGADA RUTIERA

comisar sef de politie

NICU DRAGOS

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

2 Comentarii la “Brigada Rutiera Bucuresti – Scrisoare deschisa”

ladescu gheorghe

Domnule comisr sef Eu personal am mari rezerve in ACTIVITATEA pol rutiere! Am sesizat infintarea unei parcari NELEGALE.Autovehic parcate OCUPA IN TOTALITATE TROTUARUL .Am primit raspuns la ,,PETITIA,,mea :( reprod aprox)cei care au parcat neregulamentar au fost sanctionati contraventional .AIUREA ! OMINCIUNA MAI MARE CA…Eu nu am dorit sanctionare ,doar respectarea cod rutier! Am avut un accident rutier Nu a fost vina mea .Afost trimes dupa 3 luni la IML! Si eu ca pr…am fost Am fost si sfatuit culmea sa mi platesc eu consultatia ,am refuzat ! Stiti foarte bine ,DAR CRED CA NU (am glumit-copilareste precum adresa dv catre mine =cu sanctionarea)de OUG195/2002art.142.alN poaTe IL APLICATI PE UNDEVA !???

nebunul de trefla

Pentru D-ul Ladescu.. ciocul mic, potlogar de duzina care-ti inchiriezi camerele sordide si nu declari veniturile!!! siiiigur ca nu ai dorit sanctionarea contravenientilor.. ai dorit ca “petitia” sa-i faca pe politai sa-si dea seama cat de periculoase sunt masinile parcate la 80cm de “calcanul casei”, asa-i?!?.. ai dorit sa realizeze toata lumea cat de deranjante sunt zgomotele si vibratiile produse de masinile celor ce parcheaza alaturi de locuinta ta,nu?!?.. dar nu spui nimic despre bomba de centrala pe gaze pe care o ascunzi in casa, despre scuterul infernal de zgomotos pe care-l ambalezi si la 7 dimineata, despre samanta de scandal care iti e incoltita in suflet.. :)