Roviniete.ro

Situatia traficului rutier in tara – joi, 16 decembrie 2010

Postat de: admin pe 16 Decembrie 2010 13:47

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (12.45) pe mai multe drumuri nationale circulatia se desfasoara in conditii de iarna, pe unele portiuni ale acestora stratul de zapada masurand cel mult trei centimetri. Cele mai importante dintre acestea sunt:

- DN 13B, Praid – Bucin, judetul Harghita;

- DN67C Novaci – Ranca, in judetul Gorj;

- DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu, in judetul Harghita;

- DN12 Tusnad – Gheorgheni, in judetul Harghita;

- DN76 si 79A, in zona Varfurile, judetul Arad;

- DN68 Caransebes – Hateg;

- DN73C Campulung – Curtea de Arges, in judetul Arges;

- DN75 Albac – Nucet;

- DN74 Zlatna – Abrud, in judetul Alba.

Precizam ca incepand de astazi, de la ora 20.00, va intra in vigoare o atentionare meteorologica, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, valabila pana maine, 17 decembrie la ora 18.00. Potrivit acesteia, in Dobrogea, Baragan si in sudul Moldovei va ninge, iar vantul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 60 de km/h.

Le recomandam conducatorilor auto ca inainte de a porni la drum sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna si sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, sa apeleze numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).

De asemenea, pentru circulatia in conditii de siguranta, conducatotorii auto trebuie sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada, gheata, polei sau umed). Totodata, este necesar sa pastreze in mers o distanta de siguranta fata de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fara probleme la nevoie.

Centrul INFOTRAFIC

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.