Roviniete.ro

Trafic in conditii de iarna pe DN7 in judetul Valcea

Postat de: admin pe 16 Decembrie 2010 17:41

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (17.25) circulatia rutiera pe DN7 se desfasoara in conditii de iarna intre Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu.

Pentru evitarea accidentelor rutiere facem urmatoarele recomandari participantilor la trafic:

- inaintea plecarii in calatorie, va sfatuim sa va interesati asupra traseului ales precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata;

- adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);

- cand va deplasati in coloana, evitati sa depasiti. Aceasta manevra nu va scurteaza semnificativ timpul de deplasare, insa poate pune viata in pericol;

- determinati toti ocupantii autovehiculului pe care il conduceti sa-si cupleze centura de siguranta;

- asigurati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cat si a celui de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Recomandam folosiriea luminilor de intalnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in conditii de ceata densa;

- pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;

- distanta fata de autovehiculele care circula in fata trebuie sa fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusa, atat pentru a se evita coliziunea cu cei din fata, cat si pentru a nu fi obligati sa franati brusc, fapt care duce la derapare!

- pe vreme de ploaie, lapovita sau ninsoare, cand va intalniti cu alte autovehicule, actionati din timp stergatoarele de parbriz. Cateva momente de circulatie fara vizibilitate pot fi fatale!

- in zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur, astfel ca nu se prea asigura la traversare!

- nu actionati brusc mecanismele de directie si de franare ale autovehiculului!

- in conditii de zapada si polei, renuntati pe cat posibil la pedala de frana. Folositi cu precadere frana de motor!

- de asemenea, atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehicule avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Centrul INFOTRAFIC

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.