Roviniete.ro

Cod galben de ninsori – Trafic in conditii de iarna in judetele atentionate

Postat de: admin pe 17 Decembrie 2010 10:22

Circulatia este ingreunata pe majoritatea drumurilor din judetele aflate, de joi seara, sub avertizare de cod galben. ANM a emis, joi, o avertizare pentru sase judete ale tarii, din Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei. Conform acesteia, in Calarasi, Constanta, Ialomita, Braila, Galati si Tulcea va ninge, iar vântul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 60 km/h.

Pe toate drumurile din judetul Ialomita se circula in conditii de iarna, utilajele de la Drumuri judetene si nationale actionând cu material antiderapant pentru a nu se crea blocaje in trafic.

Directorul societatii de Drumuri si Poduri Ialomita, Stefan Ghibanu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca angajatii sunt pregatiti sa intervina, acolo unde este cazul, pe toti cei peste 500 de kilometri de drumuri judetene, la ora actuala nefiind sectoare inchise circulatiei.

In judetul Constanta, aproape toate drumurile nationale sunt acoperite, vineri, cu un strat de zapada cu o grosime de cel mult trei centimetri, iar in zona Negru Voda carosabilul este acoperit, partial, cu suluri de omat formate din cauza viscolului.

Vântul puternic a dus la inchiderea porturilor maritime, manevrele si operatiunile de incarcare-descarcare a vapoarelor fiind sistate incepând de joi dupa-amiaza.

Dispecerul Directiei Nationale de Drumuri si Poduri – filiala Constanta a declarat, pentru AGERPRES, ca pe drumurile nationale din intreg judetul actioneaza 16 utilaje, acestea imprastiind pe carosabil, pâna in dimineata zilei, circa 140 de tone de material antiderapant.

Pe toate drumurile din judetul Tulcea se circula vineri dimineata in conditii de iarna, Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) avertizându-i pe soferi ca risca amenzi daca nu pornesc la drum echipati corespunzator.

Reprezentantul IPJ, inspector Irina Lazar, a declarat pentru AGERPRES ca vineri dimineata pe DN 22A, in apropiere de localitatea Topolog, s-a circulat pe un singur sens, dupa ce doua tiruri au avut dificultati la urcarea dealului, desi erau echipate corespunzator pentru iarna.

Toate drumurile judetene si nationale din judetul Braila sunt deschise circulatiei si se circula in conditii de iarna. Nu sunt semnalate probleme in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica a localitatilor.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe toate drumurile din judetul Calarasi. Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, inspector Ramona Tudor, vineri, pe raza judetului nu sunt drumuri blocate. In continuare ninge viscolit.

AGERPRES

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Un comentariu la “Cod galben de ninsori – Trafic in conditii de iarna in judetele atentionate”

Trackbacks

  1. Tweets that mention Cod galben de ninsori – Trafic in conditii de iarna in judetele atentionate | Trafic-Rutier.ro -- Topsy.com