Roviniete.ro

Situatia traficului rutier in tara – vineri, 17 decembrie 2010

Postat de: admin pe 17 Decembrie 2010 13:09

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier pe DN38 Negru Voda – Techirghiol si DN39 Mangalia – Vama Veche a fost reluat, in conditii de iarna. Astfel, la aceasta ora nu mai sunt anuntate drumuri nationale cu circulatia blocata.

Precizam faptul ca circulatia auto pe drumurile nationale din majoritatea judetelor tarii se desfasoara in aceste momente in conditii de iarna. Semnalam, in acest sens, judete ca: Teleorman, Dolj, Mehedinti, Gorj, Olt, Arges, Tulcea, Suceava, Botosani s.a.

Trafic rutier ingreunat, din cauza stratului subtire de zapada de pe partea carosabila, se semnaleaza si pe urmatoarele tronsoane:

- DN7A Groapa Seaca – Petrosani( judetul Hunedoara) / Voineasa – Obarsia Lotrului( judetul Valcea);

- DN58A Firilug – Soceni( judetul Caras-Severin);

- DN13E Zagon – Barcani( judetul Covasna);

- DN71 Ulmi, Moroieni( judetul Dambovita);

- DN7C Balea Cascada( judetul Sibiu).

Reamintim faptul ca atentionarea meteorologica cod galben, emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie este inca in vigoare, pana diseara la ora 20.00.

Pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite, Centrul INFOTRAFIC face urmatoarele recomandari participantilor la trafic:

- inaintea plecarii in calatorie, va sfatuim sa va interesati asupra traseului ales precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata;

- adaptati permanent viteza la conditiile de drum;

- pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;

- nu actionati brusc mecanismele de directie si de franare ale autovehiculului;

- de asemenea, atragem atentia asupra obligativitatii ca vehicule avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Taguri: , , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.