Roviniete.ro

Situatia traficului rutier – 19 decembrie 2010

Postat de: admin pe 19 Decembrie 2010 15:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca la aceasta ora nu sunt anuntate drumuri nationale cu circulatia blocata.

Precizam faptul ca circulatia auto pe drumurile nationale din mai multe judete se desfasoara in aceste momente in conditii de iarna. Semnalam, in acest sens, judete ca: Maramures, Gorj, Olt, Arges, Tulcea, Suceava, Botosani s.a.

Este posibil insa ca in orele urmatoare sa se aglomereze traseele de intoarcere in Capitala si in special DN1 (Valea Prahovei), pe tronsonul Predeal – Comarnic.

Au fost stabilite trasee alternative de deplasare, care vor fi folosite in momentul in care se constata aglomerarea rutei principale.

Dinspre Brasov si statiunile montane de pe DN1, conducatorii auto vor fi indrumati sa foloseasca si urmatoarele rute catre Bucuresti:

1) DN1A Brasov – Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Centura de Est a municipiului Ploiesti – Bucuresti; se recomanda ca aceasta ruta sa fie folosita si de catre cei care pleaca din Predeal sau chiar din Azuga, de pe DN1;

2) DN1 Brasov – Sinaia – DN71 Sinaia – Fieni – Târgoviste – Bucuresti;

3) DN1 Brasov – Sinaia – Centura de Vest a municipiului Ploiesti – DN1A Ploiesti – Buftea – Bucuresti.

Trafic rutier ingreunat, din cauza stratului subtire de zapada de pe partea carosabila, se semnaleaza si pe urmatoarele tronsoane:

- DN7A Groapa Seaca – Petrosani( judetul Hunedoara) / Voineasa – Obârsia Lotrului( judetul Vâlcea);

- DN58A Firilug – Soceni( judetul Caras-Severin);

- DN13E Zagon – Barcani( judetul Covasna);

- DN71 Ulmi, Moroieni( judetul Dâmbovita);

- DN7C Bâlea Cascada( judetul Sibiu).

Pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite, Centrul INFOTRAFIC face urmatoarele recomandari participantilor la trafic:

- inaintea plecarii in calatorie, va sfatuim sa va interesati asupra traseului ales precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata;

- adaptati permanent viteza la conditiile de drum;

- pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;

- nu actionati brusc mecanismele de directie si de frânare ale autovehiculului;

- de asemenea, atragem atentia asupra obligativitatii ca vehicule avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Centrul INFOTRAFIC

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.