Roviniete.ro

Romanii conduc masini noi

Postat de: admin pe 20 Decembrie 2010 16:23

70% dintre masinile din Romania au o vechime sub sase ani, in timp ce 80% dintre bulgari conduc masini mai vechi de sase ani

Chevrolet, una dintre marcile auto cu cea mai rapida crestere din lume, a realizat un studiu privind obiceiurile de intretinere a masinii in mai multe tari, studiu care a confirmat ca soferii au grija de „prietenii lor din metal”.

Vremea poate crea haos in trafic, cu zapada, gheata si conditii de umiditate care impun o atentie speciala atunci cand pregatim masina pentru iarna. Rezultatele studiului au indicat asemanari intre obiceiurile conducatorilor auto din tarile invecinate. Se pare ca ninsoarea recenta si drumurile alunecoase nu i-au luat prin surprindere pe soferi, dat fiind ca majoritatea acestora au trecut la cauciucurile de iarna inca de la sfarsitul toamnei. Cu toate acestea, soferii bulgari (82%) si unguri (76%) au fost mai activi in acest sens decat cei romani (60%), 25% dintre soferii romani fiind inca in asteptarea primei zapezi pentru a schimba cauciucurile. Chevrolet sfatuieste toti conducatorii auto sa isi schimbe cauciucurile la timp, deoarece pe langa o mai mare siguranta la drum in conditii de vreme rea, folosirea cauciucurilor potrivite va aduce soferilor avantaje uriase in ceea ce priveste confortul calatoriei, economisirea combustibilului si evitarea uzurii cauciucurilor in general.

Studiul a aratat ca atunci cand vine vorba de ingrijirea si intretinerea masinii, un numar foarte mare de oameni cred ca se descurca bine – 38% in Romania si 35% in Bulgaria, in timp ce soferii maghiari au fost mai modesti – 39% au considerat ca se descurca rezonabil. Toti cei care cred ca este loc de mai bine pot profita de recomandarile Chevrolet: sugestii de ingrijire pentru clienti, publicate recent, care ii vor ajuta pe soferi sa se descurce mai bine in acest domeniu. Rob Huff, pilot de curse WTCC pentru Chevrolet si Ian Halleran, Manager servicii post-vanzare Chevrolet pentru Europa Centrala si de Est ofera sugestii de ingrijire pentru clienti.

Cand vine vorba sa „isi murdareasca mainile” sub capota masinii, romancele nu au retineri cand trebuie sa verifice personal daca totul este in regula cu masina lor – 25% fac personal aceste verificari. Si vecinele din Ungaria si Bulgaria au declarat ca verifica deseori chiar ele uleiul de motor si lubrifiantii  – Bulgaria 52%, Ungaria 41%.

Rezultatele studiului au mai aratat si ca soferii romani au cele mai curate masini – 44% isi spala masina o data pe saptamana si 28% dintre ei o spala o data la doua saptamani. Poate ca acest lucru se datoreaza si faptului ca in Romania 70% dintre masini au o vechime sub sase ani (33% sub trei ani), in timp ce in Bulgaria mai multe de 80% dintre masini au peste sase ani vechime. Soferii unguri par sa le spele mai rar, aproape 45% spalandu-si masinile o data pe luna, in timp ce bulgarii, chiar daca acestia conduc masini mai vechi, par sa acorde o mai mare atentie curateniei si le spala o data pe saptamana (35%) sau o data la doua saptamani (26%).

In toate cele trei tari, aproximativ jumatate dintre femeile intervievate au declarat ca prefera masinile de oras, mici si dragute. Modelul de oras Spark nou-nout de la Chevrolet schimba regulile. Pe cat este de simpatic si modern, pe atat este de functional. Ofera stil si toate optiunile noi de divertisment pentru interiorul masinii, dar si functionalitati practice, consum redus si nivel scazut al emisiilor. In plus, are un pret rezonabil in comparatie cu dotarile oferite. Comparativ, in pofida parerii incetatenite ca barbatii prefera masinile sportive rapide, studiul a aratat ca barbatii din aceasta regiune apreciaza confortul masinilor mari de familie – Romania 44%, Ungaria 51%, Bulgaria 57%. Chevrolet ofera solutia adaptata acestor nevoi in modelul Captiva – un insotitor dinamic si puternic pentru timpul liber, un mijloc de transport flexibil si spatios pentru intreaga familie si o masina pentru calatorii confortabile, toate la un loc.

La interviuri au participat 1.500 de conducatori auto din Romania, Bulgaria si Ungaria, iar studiul Chevrolet complet a inclus 4.700 de soferi din 11 tari europene, printre care Ungaria, Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Slovacia, Estonia, Letonia si Lituania.

Chevrolet Romania

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Un comentariu la “Romanii conduc masini noi”

Chestionare Auto

Programul rabla a avut efect in Romania, pentru ca erau multe dacii care au fost casate, care nu meritau pretul unui voucher