Roviniete.ro

Ultimele 24 de ore in tara – Accidente rutiere, evenimente in trafic, actiuni ale politiei rutiere

Postat de: admin pe 20 Decembrie 2010 13:54

Accident rutier in Bucuresti

La data de 19 decembrie 2010, in jurul orei 20:50, I. Marios de 24 de ani, cetatean grec, a condus un autoturism marca Smart pe str. Turda, dinspre Pod Grand catre bd. Maresal Averescu. Cand a ajuns la intersectie cu sos. Ion Mihalache, a surprins si accidentat pe N. Anton de 37 de ani, din jud. Satu Mare, care s-a angajat neregulamentar in traversarea strazii pe marcajul pietonal, la culoarea rosie a semaforului electric pentru pietoni, in fuga si fara sa se asigure. In urma accidentului a rezultat ranirea grava a lui N. Anton, care a ramas internat la spital. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare care va fi inaintat spre solutionare Biroului Cercetari Infractiuni Rutiere din cadrul Brigazii Rutiere.

Evenimente rutiere in judetul Alba

La data de 18 decembrie a.c., in jurul orei 09.45, Politia Orasului Zlatna a fost sesizata cu privire la producerea unui accident pe raza localitatii Patrangeni. Echipa deplasata la locul accidentului a constat ca Z.I., de 19 ani,  din Zlatna, judetul Alba, in timp ce conducea autoturismul nu a adaptat viteza la conditiile de drum si intr-o curba a  pierdut controlul volanului, a patruns pe sensul opus si a intrat in coliziune cu o autoutilitara condusa de G.S., de 40 ani, din orasul Zlatna, judetul Alba, care circula din sens opus. In urma producerii accidentului conducatorul autoutilitarei a suferit leziuni, fiind transportat la Spitalul Judetean Alba pentru ingrijiri medicale. Cercetarile continua.

2. La data de 18 decembrie 2010, ora 14.45, Politia Municipiului Aiud a fost sesizata cu privire la producerea unui accident, pe DN1, in afara localitatii Unirea. Echipa deplasata la locul accidentului, s-a constat ca V.M., de 29 ani,  din Miercurea Sibiului, judetul Sibiu, in timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la conditiile de drum in curba si a pierdut controlul autovehiculului, a patruns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune cu oautoutilitara condusa de F.G., de 39 ani, din orasul Negresti Oas, judetul Satu Mare,  care circula din sens opus. In urma producerii accidentului V.C., de 65 ani, si P.I., de 41 ani, pasagere in autoturismul condus de V.M.,au suferit leziuni fiind internati la Spitalul din Alba Iulia pentru ingrijiri medicale. Cercetarile sunt continuate.

Infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice savarsite pe raza judetului Alba

In cursul zilei de 18 decembrie a.c., politistii rutieri  au depistat in trafic,  pe raza localitatilor Cugir, Pianu si Miraslau, pe M.G, de 57 ani, din comuna Vinerea, jud. Alba, pe V.N., de 56 ani, din comuna Pianu, respectiv pe  M.D., de 41 ani, din municipiul Aiud, in timp ce conduceau sub influenta bauturilor alcoolice autoturismele proprietate personala. Intrucat conducatorii auto emanau un puternic miros de alcool, s-a procedat la testarea acestora cu aparatul alcooltest, rezultand o concentratie alcoolica de 0,48 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru M.G.,  0,79 mg/l pentru V.N. si  0,95 mg/l pentru M.D. Ulterior acestia au fost condusi la spital unde le-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetarile continua sub aspectul savarsirii de catre cei trei conducatori auto a infractiunii de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange”.

Confiscare pomi de iarna

In data de 18 decembrie 2010, ora 18.30, politistii din cadrul Postului de Politie Salciua  si Postului de Politie Ocolis, impreuna cu reprezentanti ai Ocolului Silvic Muntele Mare Posaga au identificat in trafic, pe raza comunei Salciua, autoutilitara condusa de catre H.N., din comuna Albac, judetul Alba, in timp ce transporta 60 pomi de iarna, fara documente de provenienta. Pomii au fost confiscati si predati Ocolului Silvic Muntele Mare Posaga, iar H.N. a fost sanctionat contraventional.

Evenimente rutiere in judetul Bistrita Nasaud

1. In 18.12.2010, orele 1710 pe DN 17- km 54+500m, Sorin C., din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism in directia de deplasare spre Bistrita, pe fondul neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile de drum a pierdut controlul volanului parasind partea carosabila si s-a rasturnat pe plafon in santul din stanga. Din accident a rezultat ranirea usoara a pasagerei Emilia C. si avarierea autoturismului in proportie de 70%. Cercetarile continua de catre Biroul Rutier Bistrita.

2. In 18.12.2010, ora 22.30, in localitatea Rebrisoara, a fost depistat Claudiu T., din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism, avand permisul de conducere suspendat. Cercetarile continua de Politia oras Nasaud.

3. In 18.12.2010, ora 22.15, pe str. Dimitrie Cantemir din mun. Bistrița a fost depistat Cosmin S., din localitate in timp ce conducea un autoturism, fara a poseda permis de conducere. Cercetarile continua de Serviciul Rutier.

Judetul Arges – Activitati ale politistilor din cadrul Biroului Rutier Municipal Pitesti

Politistii din cadrul Biroului Rutier Municipal Pitesti au actionat pentru desfasurarea in bune conditii a traficului rutier pe raza municipiului, ocazie cu care au retinut in vederea suspendarii 2 permise de conducere, au retras 2 certificate de inmatriculare si au aplicat 92 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 9.120 lei. Politistii au depistat pe S.C. de 39 ani din Pitesti, in timp ce conducea un autoturism de productie externa, avand permisul de conducere suspendat. In cauza politistii au intocmit dosar de cercetare penala conform OUG 195/2002 R.

Evenimente rutiere in judetul Tulcea

Depistat la volan sub influenta alcoolului

Lucratorii Biroului de Ordine Publica pentru Mediul Rural l-au depisstat in trafic pe C. Ionut Cristian de 26 ani, din Tulcea, conducand pe DJ 22 A in afara loc. Horia, auto marca Daewoo Cielo, avand o concentratie de 0,60 mg/l alcool pur in aer expirat. In cauza s-a intocmit dosar penal.

In ziua de 14 decembrie 2010, in jurul orei 08:00, N. IULIAN in varsta de 24 de ani din judetul Tulcea, in timp ce conducea un autoturism marca Opel, pe D.J.222C din directia Agighiol catre Tulcea, la km. 3+400 m., nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zapada, a derapat si a intrat intr-un mal de pamant. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a lui I. PAVEL de 53 de ani si a lui F. ACHIM de 56 ani, pasageri in autoturism. Conducatorul auto a parasit locul accidentului. In urma testarii cu aparatul alcooltest rezultatul a iesit negativ, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sange.

In aceeasi zi, la ora 23:30, T. LUCIAN de 30 de ani din judetul Tulcea a fost depistat de catre politisti conducand un autoturism marca Dacia 1310, avand o concentratie de 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat. In ambele cauze politistii au intocmit dosar penal.

Accidente rutiere de week-end

N. Gabriel, de 33 ani, din mun. Galati, jud. Galati, in timp ce conducea autoturismul Hyundai Tucson, pe DN 22 E in loc. I.C. Bratianu, din cauza neadaptarii vitezei de deplasare pe un carosabil acoperit cu zapada, a acrosat un pieton care s-a angajat in traversare fara sa se asigure. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a lui I. Paraschiv de 43 ani din com. Pechea, Jud. Galati, care a fost transportat la Spitalul Judetean din Galati pentru a i se acorda ingrijiri medicale. Conducatorul auto poseda permis de conducere si nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

I. Daniel, de 22 ani, din Constanta, in timp ce conducea auto pe DJ 229, in loc.Turda, a lovit pe P. Andrian, de 37 ani, din Turda, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis, aflandu-se, vizibil, sub influenta bauturilor alcoolice. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a pietonului. Conducatorul auto poseda permis de conducere corespunzator si nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In ambele cazuri cercetarile continua pentru lamurirea tuturor circumstantelor producerii accidentelor.

Accident rutier in judetul Hunedoara

In data de 19.12.2010, la ora 20.55, PETRE H., 34 ani, cu domiciliul in comuna Bughea de Jos,  județul Arges, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, pe DN 7, pe raza localitatii Campuri Surduc, din directia Deva spre Arad, din cauza neadaptarii vitezei in curba, a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens, tamponandu-se frontal cu autotractorul condus de TURGUT P., cetatean turc, de 24 ani,  care circula regulamentar din sens opus , iar din impact a fost proiectat in autotractorul condus de catre NIKOLOV Y., de 37 de ani, cetatean bulgar, care circula in aceeasi directie cu autoturismul.  In urma celui de al doilea impact, autoturismul s-a rasturnat in afara partii carosabile. In urma impactului a rezultat ranirea usoara a pasagerei din autoturism, MELANIA H., 28 ani, din comuna Bughea de Jos, județul Arges. In cauza s-a intocmit dosar penal.

Evenimente rutiere si accidente in Maramures

La Moisei

Vasile T. de 48 de ani din Moisei, conducea sambata seara un autoturism pe D.N.18. Nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a derapat, a iesit de pe carosabil si a accidentat grav un pieton care se afla langa o caruta, intr-un refugiu. Barbatul ranit a fost transportat la spital unde i-au fost acordate ingrijiri medicale.

La Baia Mare

Sambata la ora 16.35, s-a produs un accident pe strada Victoriei. Baimareanul Marius D. de 38 de ani, din Baia Mare, a condus un autoturism pe strada amintita si pentru ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum s-a rasturnat in santul din dreapta drumului. Conducatorul auto a parasit locul accidentului si a fost identificat de politisti duminica. Doi pasageri din autoturism au fost raniti usor in urma impactului, dar nu au ramas internati la spital. Baimareanul Marius D. este cercetat acum de politisti pentru comiterea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei.

La Sacalaseni

O persoana a fost ranita in urma unui accident produs duminica la ora 16.00 pe D.J. 182 B. Monica L. de 32 de ani, din Baia Mare, conducea un autoturism spre Baia Mare. In localitatea Sacalaseni a accidentat un pieton care, fiind sub influenta alcoolului s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. Vasile B. de 49 de ani, a fost ranit grav in urma impactului si a ramas internat la spital.

La Lapusel

Pe D.E.58 s-a produs un alt accident duminica la ora 19.35. Baimareanul Florin P. de 39 de ani, conducea un autoturism dinspre Baia Mare spre Satulung. Fiind sub influenta alcoolului (0,86 mg/litru alcool pur in aerul expirat) a trecut pe contrasens si a acrosat un autoturism condus regulamentar de Marius B. de 30 de ani, din Baia Mare. Nu au fost ranite persoane in urma impactului insa, autoturismele au fost avariate. Florin P. a fost condus de politisti la spital unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

La Viseu de Jos

Doua persoane au fost ranite in urma unui accident produs duminica seara in jurul orei 19.55 la Viseu de Jos. Alin A. de 21 de ani, din Viseu de Sus, conducea un autoturism Audi A4 pe D.N.18. S-a angajat in depasirea unui BMW fara sa observe ca din sens opus circula un alt autoturism. Alin A. incercand sa evite impactul frontal cu masina care venea din sens opus (un VW Passat), a acrosat autoturismul in depasirea caruia era angajat, dupa care a intrat in coliziune frontala cu autoturismul VW Passat. In urma impactului o pasagera din autoturismul Audi si conducatoarea autoturismului VW Passat au fost ranite usor, dar nu au ramas internate la spital. Politistii continua cercetarile in toate aceste cazuri si vor dispune masuri conform legii.

Activitate a politiei rutiere Arad

In urma controalelor efectuate, agentii de politie rutiera au aplicat un numar de 96 sanctiuni contraventionale pentru incalcarea regulilor  de circulatie, in valoare de 9.980 lei, au aplicat un numar de 95 puncte de penalizare, au retinut 14 permise de conducere si 9 certificate de inmatriculare.

Evenimente rutiere in judetul Iasi

In zilele de sambata si duminica, agentii de politie rutiera ieseni au desfasurat actiuni cuprinse in calendarul anual TISPOL, pentru reducerea victimizarii prin accidente rutiere in care sunt implicati conducatorii de vehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice. Politistii au testat peste 170 de conducatori auto, au luat masura sanctionarii contraventionale fata de 142 si au retinut in vederea suspendarii dreptului de a conduce, 5 permise de conducere.

Exemple:

1. D. ANDREI, de 19 ani, din Iasi, a condus un autoturism pe soseaua Nicolina, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice (0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat). S-a intocmit dosar penal.

2. C. GABRIEL, de 24 ani, din judetul Iasi, a condus un auto pe DN 24 C, localitatea Popricani, in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice (0,46 mg/l. alcool pur in aerul expirat).

3. V. GHEORGHE, de 32 de ani, din judetul Iasi, a condus autoturismul pe DE 583, dupa de a consumat bauturi alcoolice (0,91 mg/l. alcool pur in aerul expirat).

4. M. LUCIAN, de 47 ani, din judetul Iasi, a fost oprit in trafic in timp ce se deplasa la volanul unui autovehicul si testat cu aparatul Drager care a indicat o alcoolemie in aerul expirat de 1,08 mg/l.

Sofer si victima sub influenta alcoolului

La data de 19 decembrie a.c. in localitatea Carlig s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenesti. B. RADU, de 35 ani, din judetul Iasi, in timp ce conducea un autoturism pe DC 13 spre satul Cuza Voda, nu a adaptat viteza la conditiile de drum acoperit cu zapada, a intrat in derapaj si a accidentat grav pe C. VASILE, de 25 ani, din judetul Iasi, care se deplasa pe partea stanga a partii carosabile. Conducatorul auto a parasit locul accidentului fara incuviintarea politiei, fiind depistat ulterior. Atat victima cat si conducatorul auto consumasera alcool, testul indicand 0,10 mg/l. respectiv 0,26 mg/l. alcool pur in aerul expirat. Cercetarile continua, fiind intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Accident in judetul Salaj

Minor accidentat la Simleu Silvaniei – Un copil de numai 8 ani a ajuns vineri dupa amiaza la spital dupa ce a fost victima unui evenimente rutier. Evenimentul a avut loc pe strada Castanilor, din Simleu Silvaniei, cand M.M. in varsta de 30 de ani, din Zalau, in timp ce conducea autoturismul prin localitate a accidentat-o usor pe A.M. in varsta de 8 ani, din Simleu, care circula pe partea carosabila in fuga si fara sa se asigure. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative.  Victima a fost transportata la Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Soferul s-a ales cu dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, fapta prevazuta de articolul 184 Cod Penal.

Judetul Braila – Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

In ziua de 19 decembrie 2010, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele din municipiul si judetul Braila pentru prevenirea si combaterea comiterii infractiunilor si contraventiilor rutiere. Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat 52 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.980 de lei, au ridicat in vederea suspendarii un permis de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Actiuni ale politiei rutiere Timis

Brazi confiscati de politisti in urma unei actiuni

Politistii din cadrul Sectiei 4 Politie, impreuna cu lucratorii Directiei Silvice Timisoara, au organizat o actiune in zona de competenta, pentru depistarea persoanelor care transporta si comercializeaza brazi, fara a respecta prevederile legale. Cu aceasta ocazie, politistii au depistat in trafic, pe strada Closca si Vuc Karagic din Timisoara, doua autovehicule care transportau brazi. S-a procedat la identificarea conducatorilor auto, stabilind ca se numesc S. Cosmin Rovin, de 24 ani si Traian P., de 35 ani, ambii din localitatea Arieseni, judetul Alba. In urma controlului efectuat, s-a stabilit ca acestia transportau cantitatea de 46 brazi, fara a avea aplicat sigiliu crotaliu si fara a poseda aviz de insotire cu termen legal. Politistii i-au sanctionat contraventional cu amenda in valoare de de 2000 lei in conformitate cu prevederile art. 19, lit. c si e din Legea 171/2010 si s-a dispus confiscarea brazilor

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.