Roviniete.ro

Situatia traficului rutier in tara

Postat de: admin pe 21 Decembrie 2010 10:03

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (9:15), nu sunt semnalate drumuri nationale cu circulatia intrerupta din cauza unor evenimente rutiere.

In judetul Alba, traficul rutier pe DN1 a fost reluat in conditii normale la iesirea din Sebes catre Sibiu. In jurul orei 7:30, un autoturism a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un autotren. Conducatorul autoturismului a scapat cu rani minore. Cauza probabila a accidentului a fost oboseala la volan. S-a circulat ingreunat, pe un fir, timp de o ora si jumatate.

Doar pe cateva drumuri nationale mai exista zapada, care masoara cel mult trei centimetri (fiind in amestec cu material antiderapant). Le amintim pe cele mai circulate:

- DN67C Novaci – Ranca, in judetul Gorj;

- DN13B Bucin – Gheorgheni, in judetul Harghita;

- DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu, in judetul Harghita;

- DN18 Sesuri – Iacobeni, judetul Suceava.

Pentru ca foarte multi automobilisti se aprovizioneaza pentru sarbatorile de iarna, la intrarile in marile orase se circula in conditii de aglomeratie. Cele mai multe autovehicule se indreapta catre Bucuresti.

Meteorologii au prognozat ca astazi vremea se va incalzi. Cu toate acestea, atunci cand circula pe drumuri al caror carosabil este umed, soferii trebuie sa ia in calcul si posibilitatea formarii poleiului. O regula deosebit de importanta este de a pune in functiune luminile de avarie atunci cand autovehiculul incheie o coloana care incetineste sau opreste brusc, pentru a-i atentiona pe conducatorii auto care se apropie din spate sa reduca din timp viteza.

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.