Roviniete.ro

Situatia traficului rutier in tara – joi, 30 decembrie 2010

Postat de: admin pe 30 Decembrie 2010 12:32

La aceasta ora, la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane nu sunt anuntate drumuri nationale blocate sau inzapezite.

Totusi, pe numeroase tronsoane exista un strat subtire de zapada. Le semnalam pe cele mai importante:

- DN 67C Novaci – Ranca ( judetul Gorj);

- DN 7D Greblesti – limita cu judetul Arges( judetul Valcea);

- DN 7A Groapa Seaca – Jiet( judetul Hunedoara);

- DN 67D Obarsia Closani – Valea Cernei( judetul Mehedinti);

- DN 13E Zagon – Barcani( judetul Covasna);

- DN 12C Gheorgheni – Lacu Rosu( judetul Harghita).

De asemenea, precizam ca pe mai multe artere importante din tara se semnaleaza ceata. Fenomenul meteorologic este semnalat pe Autostrada A3 Turda – Gilau, precum si pe drumurile din judetele: Iasi, Neamt, Caras-Severin, Calarasi, Braila, Constanta si Tulcea.

Pentru evitarea producerii unor accidente rutiere, le recomandam conducatorilor auto sa conduca prudent si, in conditii de zapada si polei, sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si de franare ale autovehiculului si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Un comentariu la “Situatia traficului rutier in tara – joi, 30 decembrie 2010”

CORNELIA GALAVAN

10 ANI DE LA PROTESTUL IMPOTRIVA JUSTITIEI DIN FATA GUVERNULUI
10 ANI DE LA PROTESTUL OFICIAL DIN FATA GUVERNULUI IMPOTRIVA CORUPTIEI SI ABUZURILOR COMISE IN SOLUTIONAREA IN JUSTITIE A ACCIDENTELOR RUTIERE.
ACTIUNEA DE PROTEST A FOST ORGANIZATA DE CORNELIA GALAVAN, INFIRMA IN CARJE IN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER IN URMA CARUIA A RAMAS INFIRMA SI CARE A ADUS PENTRU PRIMA DATA IN ROMANIA IN FATA INSTANTEI DE JUDECATA UN EXPERT JUDICIAR TEHNIC AUTO, CONDAMNAT PENTRU EXPERTIZA FALSA ASCUNSA SI INSUSITA DE MAGISTRATI, PRODUCAND EFECTE TIP DE 13 ANI IN ‘ MALAXORUL JUSTITIEI ‘.
Actiunea de protest ce a avut loc pe 01.01.2001, la inceput de secol si mileniu impotriva a abuzurilor si coruptiei din justitie referitoare la solutionarea tragediilor rutiere a fost mentionata de cotidianul ‘ Ziua ‘ si inregistrata de PROTV (Amalia Enache).
Despre tragedia unei victime a tragediilor rutiere devenita ulterior si victima magistraturii si a actului de justitie inechitabil timp de 13 ani au mai scris ziaristi ca Adrian Artene, Petre Niteanu, Viorel Ilisoi, Silviu Alupei, Alexandra Sararu, Gabriela Artene, Viorel Patrichi, Andi Topala, iar mai recent pentru credibilitate puteti citi articolele ‘ Cornelia Galavan, femeia in carje care a invins sistemul ‘ aparut luna acesta in Jurnalul National pe 3.09.2010 sau articolul ‘ Victima unui accident rutier isi cauta de 12 ani dreptatea aparut in Evenimentul zilei anul trecut pe 3.11. 2009.
O parte din jiaristii mentionati mai sus la care se adauga si reportaje tv au mentionat si implicarea civica si * in premiera in Romania in care au fost organizate proteste publice impreuna cu mai multe victime ale accidentelor rutiere sau urmasii celor decedati si care au stat la baza initiativei infiintarii ASOCIATIEI VICTIMELOR ACCIDENTELOR DE CIRCULATIE – AVAC, condusa de Presedintele Marian Nedelescu care ulterior a indepartat-o pe Cornelia Galavan si pe sotul acesteia Ioachim Galavan care avea calitatea de membru fondator !
Tot ca implicare civica, ca urmare a ‘ injustiei accidentelor rutiere ‘ ziaristii au mentionat proiectul ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ initiat si demarat cu mari eforturi inca din 2001 la sala Arcub din Bucuresti prin care pentru prima data sunt comemorate victimele ‘ genocidului rutier ‘ din Romania in care din periaoa 1990-2010 au decedat peste 62.000 de OAMENI, iar peste 100.000. au ramas infirmi, majoritatea nevinovati, iar
‘ asasinii soselelor ‘ au fost condamnati cu executarea pedepsei in penitenciar in proprtie de …10% !?
Proiectul ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ care nu este agreeat de institutiile statului, si care are loc in Piata Universitatii din Bucuresti se desfasoara anual cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier asa cum s-a intamplat si anul trecut pe 21.11.2010 cand cei prezenti au aprins o lumanare, au depus flori si au varsat in amintirea celor dragi o ‘lacrima rutiera’.
Proiectul datorita criticilor sale aduse institutiilor statului fata de ineficienta planului national de siguranta rutiera si a lipsei unei justitii rutiere reale este cunoscut si apreciat de asociatii si organizatii din Europa fiindpreciat chiar si de Presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, iar in lume proiectul aste cunoscut si apreciat de organisme ale ONU – OMS, care a invitat proiectul LACRIMA RUTIERA la Conferinta Mondiala pentru Siguranta Rutiera a ONG – urilor ce a avut loc anul trecut pe 7-8 mai 2009 la Brussels, fiind sigura invitatie din Romania.
Iar mai recent Cornelia Galavan infirma in carje, umilita in justitie timp de 13 ani, ca apreciere si recunoastere a impicarii civice inedire si singulare ca forma de manifestare a fost primita in cadrul organizatiei La Prevention Routiere International – PRI, alaturi de Asociatia Victimelor Accidelor de Circulatie – AVAC Romania, care a fost infiintata din initiativa acesteia, asociatia avand la baza infiintarii si existentei sale ulterioare infirmitatea si implicarea civica in premiera a acesteia, mentionata la vremea respectiva de mass-media.
IN ROMANIA CRIZA MORALA PRIN EFECTELE SALE ESTE MAI GRAVA DECAT CRIZA ECONOMICA. SI AFECTEAZA GRAV STATUL DECI CETATEANUL.
AVEM CRIZE MORALE PESTE TOT, IAR IMORALITATEA INVINGE MORALITATEA IN CEA MAI CORUPTA TARA DIN UNIUNEA EUROPEANA SI AFECTEAZA SI ADERAREA LA SPATIUL DEMOCRATIEI REALE ‘ SCHENGEN ‘.
LA MULTI ANI ?