Roviniete.ro

Situatia traficului rutier in tara – luni, 3 ianuarie

Postat de: admin pe 3 Ianuarie 2011 09:20

La aceasta ora (08.45), la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane nu sunt anuntate drumuri nationale blocate sau inzapezite.

Totusi, pe numeroase tronsoane exista un strat subtire de zapada. Le semnalam pe cele mai importante:

- DN 67C Novaci – Ranca (judetul Gorj);

- DN 7D Greblesti – limita cu judetul Arges(judetul Valcea);

- DN 7A Groapa Seaca – Jiet(judetul Hunedoara);

- DN 67D Obarsia Closani – Valea Cernei(judetul Mehedinti);

- DN 13E Zagon – Barcani(judetul Covasna);

- DN 57B Oravita – Anina(judetul Caras-Severin);

- DN7A Voineasa – Obarsia Lotrului(judetul Valcea);

- DN12 Ciceu – Gheorgheni, DN12A Miercurea Ciuc – Lunca de Jos, DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu(judetul Harghita);

- DN18, in zonele Gutai si Borsa(judetul Maramures);

- DN1R, la Belis (judetul Cluj).

De asemenea, pe DN39 Constanta – Mangalia se semnaleaza polei.

Pentru evitarea producerii unor accidente rutiere, le recomandam conducatorilor auto sa conduca prudent si, in conditii de zapada si polei, sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si de franare ale autovehiculului si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

La aceasta ora (12.45), la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane nu sunt anuntate artere rutiere blocate din cauza conditiilor meteorologice.

Totusi, pe numeroase tronsoane de drumuri nationale s-a depus un strat subtire de zapada, fapt care ingreuneaza desfasurarea traficului rutier.

Conducatorii auto care se deplaseaza pe autostrazile A1 Bucuresti – Pitesti si A2 Bucuresti – Constanta trebuie sa circule cu viteza mai mica decat cea legala, adaptata starii carosabilului si sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si franare ale autovehiculelor, dat fiind faptul ca pe aceste artere, pe care se ruleaza de obicei cu viteza foarte mare, se circula acum in conditii de iarna.

Precizam ca traficul rutier pe DN1 se desfasoara in conditii normale, cu exceptia zonei Busteni, unde, pe sensul catre Ploiesti s-au format coloane de masini.

Le recomandam conducatorilor auto ca, inaintea plecarii in calatorie, sa se intereseze in privinta traseului pe care urmeaza sa il parcurga si a conditiilor meteorologice prognozate pentru zona tranzitata, sa adapteze permanent viteza la starea suprafetei carosabile si, in conditii de aderenta scazuta, sa utilizeze cu precadere frana de motor.

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.