Roviniete.ro

MAE: Inmatricularea autoturismelor in Grecia

Postat de: admin pe 4 Ianuarie 2011 08:48

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani, detinatori de autoturisme cu numere de inmatriculare romanesti, ca pot circula in Republica Elena cu aceste numere pana la sase luni, daca sunt turisti si nu au resedinta legala in acest stat.

MAE atrage atentia cetatenilor romani care au resedinta legala in Republica Elena (carte de identitate pentru cetatenii europeni, asigurarea medicala IKA sau numar fiscal elen AFM), ca acestia sunt obligati, ca in termen de 6 luni, sa inscrie in circulatie in Grecia autoturismele proprietate personala care au numere de inmatriculare straine.

Neinscrierea autoturismelor in termenul prevazut de lege, constituie contraventie vamala care se pedepseste cu plata unei amenzi consistente. Neplata acesteia poate conduce la confiscarea autoturismului.

Atentionam asupra faptului ca autoturismele mai multor cetateni romani care au resedinta legala in Republica Elena au fost confiscate de autoritatile  vamale ca urmare a depasirii termenului legal (6 luni) de inscriere a autoturismului in circulatia din Grecia. Autoturismele confiscate au fost inapoiate proprietarilor, dupa plata unor amenzi ce variaza intre 5.000 si 10.000 euro, in functie de valoarea autoturismului.

Pentru informatii suplimentare privind conditiile de calatorie in Republica Elena, cetatenii romani sunt sfatuiti sa consulte rubrica “Conditii de calatorie” de pe pagina web a MAE.

MAE

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.