Roviniete.ro

5 ianuarie 2011: Zi fara morti pe sosele

Postat de: admin pe 6 Ianuarie 2011 09:13

Ziua de 5 ianuarie 2011 este prima zi din acest an in care nu si-a pierdut viata in accidente rutiere nicio persoana pe teritoriul tarii.

In cursul zilei de 5 ianuarie 2011, la dispeceratul Centrului Operational din IGPR au fost inregistrate numai 5 accidente de circulatie, in care au fost ranite grav 5 persoane.

Astfel de zile sunt foarte rare, insa nu la fel de rare sunt si zilele in care in accidente rutiere a murit o singura persoana, anul trecut fiind inregistrate 26 astfel de zile.

La polul opus, in 2010, ziua cu numarul cel mai mare de accidente rutiere a fost 24 decembrie, când au fost inregistrate 42 de evenimente grave, in urma carora 7 persoane si-au pierdut viata, iar alte 42 au fost grav ranite.

Scaderea numarului accidentelor la inceput de an este rezultatul eforturilor depuse atât de politistii rutieri prezenti permanent in punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor, care, in functie de conditiile meteorologice si de situatiile concrete din trafic, au actionat prompt pentru prevenirea unor situatii nedorite, cât si de ofiterii Centrului INFOTRAFIC, care au informat permanent conducatorii auto cu privire la pericolele prezente in trafic.

Speram ca astfel de zile, când, in statistici, in dreptul rubricii M (morti) este cifra 0 sa fie cât mai multe, iar zilele in care sunt inregistrate persoane decedate sa devina o raritate.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

2 Comentarii la “5 ianuarie 2011: Zi fara morti pe sosele”

Dede

…Admon trebuie sa te contrazic….pe 5 ianuarie 2011 chiar a murit o pers..in teritoriul tarii noastre..mai exact in bucuresti langa Academia Militara…:)

Dede

Admin*