Roviniete.ro

Situatia traficului rutier in tara – luni, 10 ianuarie

Postat de: admin pe 10 Ianuarie 2011 13:12

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora(11.45), traficul rutier se desfasoara cu dificultate, in conditii de ceata densa pe numeroase drumuri din tara.

Acest fenomen meteorologic impune din partea celor aflati la volan, dar si a celorlalte categorii de participanti la traficul rutier, o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice. Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie sa fie reglate corespunzator.

Recomandam ca luminile de intâlnire ale autovehiculelor sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea instituita prin lege. in conditii de ceata densa, trebuie folosite si luminile de ceata.

Precizam, de asemenea, ca incepând de astazi, circulatia pe DN 22C Cernavoda – Basarabi este intrerupta vreme de un an, din cauza unor lucrari de executie la obiectivul „Reabilitarea podului si viaductelor peste canalul navigabil Cernavoda pe DN 22C km 1+978”.

Atât traficul usor, cât si traficul greu se vor desfasura pe intreaga perioada pe rute ocolitoare.

Traseele recomandate sunt:

Pentru traficul greu

- Ruta 1 ( 270 kilometri): Bucuresti – DN 2 – Urziceni – DN 2A – Giurgeni – Constanta;

- Ruta 2 ( 250 kilometri): Bucuresti – A 2 – Drajna – DN 21 – Slobozia – DN 2A – Giurgeni – Constanta;

- Ruta 3: Bucuresti – Fetesti( A2) – Gura Ialomitei( 3B) – Constanta ( 2A).

Pentru traficul usor

- Bucuresti – A 2 – DJ 223C – Municipiul Cernavoda – DN 22C – Constanta( 210 kilometri).

Taguri: , , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.