Roviniete.ro

Situatia traficului rutier – joi, 13 ianuarie

Postat de: admin pe 13 Ianuarie 2011 16:44

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (14:00), deşi se semnalează ceaţă în multe zone ale ţării, vizibilitatea de peste 100 de metri permite desfăşurarea în condiţii bune a traficului rutier. Excepţie face DN18, între kilometrii 162 şi 175, în Pasul Prislop din judeţul Maramureş, unde, din cauza plafonului de nori coborât, vizibilitatea scade sub 100 de metri.

Pe parcursul zilei de astăzi, pe DN1 Bucureşti – Ploieşti se execută lucrări de remediere a suprafeţei carosabile între localităţile prahovene Potigrafu şi Bărcăneşti. Circulaţia va fi uşor îngreunată.

Dispeceratul IPJ Buzău ne-a informat că începând cu ora 14:00 a fost reluată circulaţia pe DN10 Braşov – Buzău, în zona Siriu, cu unele restricţii. Astfel, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone vor circula în continuare deviat, iar traficul uşor se va desfăşura alternativ, în ambele sensuri, pe o bandă. Reamintim că în dimineaţa zilei de 11 ianuarie a.c., pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 84+500 metri şi 84+600 metri s-a produs o alunecare de teren, iar traficul rutier a fost întrerupt. Lucrătorii de la drumuri, sprijiniţi de specialişti ai ISU Buzău, au reuşit să îndepărteze stâncile şi pietrele căzute, doar de pe o bandă de circulaţie.

Reamintim, de asemenea, că, începând din data de 10 ianuarie a.c., circulaţia rutieră pe DN 22C Cernavodă – Basarabi a fost întreruptă pentru o perioadă de un an, în vederea executării unor lucrări la podul şi viaductele peste canalul Dunăre – Marea Neagră, la km 1+978 metri. Atât traficul uşor, cât şi traficul greu se desfăşoară pe rute ocolitoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat pentru această după-amiază ploaie în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în zonele joase din restul teritoriului ceaţă, izolat asociată cu burniţă.

Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi să mărească distanţa în mers între autovehicule.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile în condiţii de vizibilitate redusă şi să traverseze pe trecerile de pietoni numai după ce sunt siguri că şoferii le-au observat intenţia şi le acordă prioritate.

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.