Roviniete.ro

28 februarie 2011: Zi fara morti in accidente rutiere

Postat de: admin pe 2 Martie 2011 14:15

Ziua de 28 Februarie 2011 este a saptea zi din acest an in care nicio persoana, nu si-a pierdut viata in accidente rutiere.

In cursul zilei 28 Februarie de 2011, la dispeceratul Centrului Operational din IGPR au fost inregistrate numai 5 accidente de circulatie, in care au fost ranite grav 5 persoane.

Astfel de zile sunt rare, insa nu la fel de rare sunt si zilele in care in accidente rutiere a murit o singura persoana, anul trecut fiind inregistrate 26 astfel de zile.

La polul opus, in 2010, ziua cu numarul cel mai mare de accidente rutiere a fost 24 decembrie, cand au fost inregistrate 42 de evenimente grave, in urma carora 7 persoane si-au pierdut viata, iar alte 42 au fost grav ranite.

Scaderea numarului accidentelor la inceput de an este rezultatul eforturilor depuse atat de politistii rutieri prezenti permanent in punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor, care, in functie de conditiile meteorologice si de situatiile concrete din trafic, au actionat prompt pentru prevenirea unor situatii nedorite, cat si de ofiterii Centrului INFOTRAFIC, care au informat permanent conducatorii auto cu privire la pericolele prezente in trafic.

Speram ca astfel de zile, cand, in statistici, in dreptul rubricii M (morti) este cifra 0 sa fie cat mai multe, iar zilele in care sunt inregistrate persoane decedate sa devina o raritate.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.